KÕRVITSA — KREVETIHAUTIS

200 g kõrvitsat
200 g krevette
200 g TERE 10% koort
150 g Tartare ürdi määrdejuustu
Suts muskaatpähklit
Soola-pipart
Jupp ingverit
Pool tšillikauna
Peterselli
Paar küüslauguküünt
Kimp värsket koriandrit
1 sibul
100 g võid praadimiseks
 Krõbedat saia serveerimiseks

Kuumuta või ja küpseta peeneks hakitud kõrvits, sibul, küüslauk, tšilli ja ingver. Lisa koor ja hauta 5 minutit, lisa siis määrdejuust ja maitseained, hauta veel tasasel tulel. Järgmisena lisa krevetid, maitseroheline. Serveeri koos krõbeda saiaga.



KOHUPIIMA — RIISIKOOGID

200 g TERE kohupiima
200 g Baltix keedetud riisi
1 tl vaniljesuhkrut
2 munakollast
2 spl suhkurt
2 spl jahu
Baltix riivsaia
Seesamiseemneid

Sega omavahel kõik komponendid, välja arvatud riivsai ja seesamiseemned.

Täidis:
6 musta kuivatatud ploomi
50 g kreekapähkleid
1 spl mett
1 spl piparmünti

Haki ploomid, kreekapähklid ja piparmünt. Sega omavahel täidise komponendid ja täida seguga kohupiimamass. Paneeri kakukesed riivsaia-seesamisegus ja prae pannil võis kuldpruuniks.