Vajad:

1 prk purustatud tomateid

2-3 spl tomatipüreed

1 spl oliiviõli

100 g sibulat

100 g porgandeid

100 g sellerit

1-2 küüslauguküünt

1 tl soola

musta pipart

kuivatatud või värskeid ürte

Valmistamine:

Lõigu ja haki sibulad-küüslauk-porgandid-seller (võivad olla ka sügavkülmutatud).

Kuumuta õli paksupõhjalises potis ja küpseta sibul klaasjaks, ära lase kõrbema.

Sega hulka tomatipüree, lase pisut küpseda ning vala sekka purustatud tomatid.

Hauta küpseks.

Maitsesta vastavalt soovile ja serveeri täisterapastaga koos. Kui soovid, võid kastmesse segada veel ka näiteks ühe neist:

1 purk vees konserveeritud tuunikala tükke;

200 g küpsetatud kalkunit (tükeldatuna);

200 g eelnevalt sulatatud krevette;

150 g väherasvast fetajuustu murendatuna.

Kogus on arvestatud neljale sööjale.