Kauboi kokteil

75 ml viskit, 30 ml rõõska koort, jääd.
Vala rõõsk koor ja viski kokteilisegajasse ja vahusta. Kurna ja vala klaasi. Lisa mõni tükk jääd.

Orkaan

25 ml viskit, 25 ml “Piparmündilikööri”, 25 ml džinni, 1 sidrun, jääd.
Pigista sidrunist mahla välja. Vala mahl ja alkohoolsed joogid kokteilisegajasse ning sega hästi. Kurna, vala klaasi ja lisa jääd.

Põlev vein

700 ml punast veini, 200 ml kanget alkohoolset jooki (konjakit jms), 3 spl suhkrut, 2 apelsini, 2 tera nelki, 1/8 tl riivitud muskaatpähklit, 1/8 tl musta pipart.
Pese ja kuivata apelsinid, lõika üks apelsin viiludeks, teine koori ära ja pigista mahl välja. Pane apelsiniviilud, -koored ja -mahl potti ning lisa vein, suhkur ja maitseained. Kuumuta nõrgal tulel, kuni vedeliku pinnale tekib vaht. Lisa alkohoolne jook, kuumuta keemiseni, võta tulelt ja süüta põlema. Kurna kuum, kustunud vein läbi tiheda lapi. Pane igasse klaasi apelsiniviil, kalla tulikuum vein peale ja serveeri kohe.