BBC ajakirja Good Food poolt läbi viidud uuringus tutvusid eksperdid 2000 naise kokkamisoskustega. Üllataval kombel tunnistas väga suur osa küsitletutest, et abikaasa on neist köögis oluliselt osavam. Paljudel naistel ei ole piisavalt kannatust, et otsida kokaraamatust retsepte ning isegi muna keetmine tundub neile kohutavalt keerulise ülesandena.  

Kui eelmise põlvkonna pereemad suutsid probleemideta valmistada umbes 20 rooga, siis tänapäeva naised tulevad toime keskmiselt vaid seitsme einega. 10%  naistest suudab algusest lõpuni ja ilma kokaraamatu abita valmistada vaid kahte toitu.

17% naistest jääks oma sõnul koogi küpsetamisega hätta, kalapirukas tunduks 13% naistest juba väga raske ülesandena ning 10% pole kunagi isegi proovinud liha küpsetada või lasanjet teha.

Need kahetsusväärsed tulemused annavad märku sellest, et naised ei suuda töö- ja pereelu tasakaalus hoida. Seetõttu on lihtsam võtta poest kaasa purgieine kui kodus ise pliidi ees seista.

Naisteka lugeja, kirjuta meile, kas sina oskad süüa teha? Kas suudad valmistada tervislikke ja maitsvaid eineid ilma valmisproduktide abita või lähed kergema vastupanu teed ja tarbid poolprodukte ja valmistoitu? Kas naine peab tingimata oskama süüa teha või pole see tänapäeval enam oluline?

Allikas: GeniusBeauty