Eriti neile, kel fantaseerimisega muret pole. Rääkida sellest, mida tavaliselt ei räägita, kirjutada neid sõnu, mida tavaliselt ei kasutata– ületada igapäevakasutuses tabuks olevaid piire, võib olla omaette nauding. On´s virtuaalseks lõpuks lihtlabane eneserahuldamine?


Kui objektiivselt võtta, siis on virtuaalseks oma seksfantaasiate kirjapanek. Samas erineb ta niisama erootilisest(porno) kirjandusest tema sihtrühma poolest – virtuaalseksi harrastatakse kellegi konkreetse (vitruaal)partneriga. Aga võibolla polegi see vajalik – on ju olemas ka seksuaalvähemusteks nimetatavad enesepaljastamisest erutuvad inimesed?


Erinevalt eneserahuldamisest on virtuaalseksi peamine eesmärk vast siiski eelkõige partneri erutamine. Siit ka fantaasiate piiratus – neid kirja pannes arvestatakse partneri soovide ja unistustega. Küllap loodetakse ka samaväärset vastust partnerilt. Ja küllap ka ikka ise nauditakse.


Virtuaalseks võib olla tavaseksile naudingutpakkuvaks eelmänguks. Ta võib olla ka teineteisest kaugel viibivate partnerite vastastikuse rahuldamise moodus.
Mõni ei pea virtuaalseksi üldse seksiks ja on valmis virtuaalseksi harrastama ükskõik kellega. Kas asja õnnestumine sõltub partneri isikust, tema sõnaosavusest või hoopis millestki kolmandast-neljandast – küllap on igal inimesel omamoodi.

Ja kindlasti on ka neid, kes virtuaalseksist midagi ei oska pidada... aga võibolla nad ei ole proovinud, või pole neil nii hääd partnerit old?

Küllap mõjub kirjadest-kõnedest saadud informatsioon igaühele omamoodi. Tekst paneb tööle fantaasiad, tuletab meelde võib-olla juba varem saadud reaalsed kogemused ja sellega kaasnevad emotsioonid. Ei oska öelda, kas erutumus sõltub inimese seksuaalsusest, senisest seksuaalsest rahuldatusest või hoopis partneri sõna (ja kirjutamis-) osavusest.

Vaevalt, et keegi peab virtuaalseksi tavaseksist paremaks. Kuigi on sel omad eelised. Kasvõi inimese ja tema (a miks mitte seksuaalsuse iseärasuste) tundmaõppimisel. Kirjas julgeb inimene sageli ennast märksa enam avada. Eriti veel, kui seda saab anonüümselt teha.

Ei, ma ei kutsu kedagi üles aktiivsele virtuaalseksile. Aga miskit negatiivset ma temas ei leia ... miks siis mitte proovida?