Tallinna haridusameti üldosakonna peaspetsialist Leini Jürisaar rääkis Delfile, et Tallinnas on tänaseks kõigis linna koolides suuremad ja väiksemad remonditööd lõpetatud ja õppetöö võib 1. septembril alata.

Jürisaare sõnul alustatakse aga pärast esimest õppeveerandit Tallinna Kuristiku gümnaasiumis ja Tallinna Läänemere gümnaasiumis tervikremonti. Neis koolides algab õppetöö pärast remonti taas 1. septembril 2012.

Tervikremondi käigus uuendatakse Jürisaare sõnul täielikult nii ruumid, fassaadid, tehnosüsteemid kui ka kõik muu. Aastatel 1999-2010 on samasugune remont tehtud 43 Tallinna koolimajas. Näiteks tõi ta Tallinna ühisgümnaasiumi, Tallinna Liivalaia gümnaasiumi ja Tallinna humanitaargümnaasiumi.

Remondi ajaks kolivad koolide õpilased ja õpetajad asenduspindadele. Läänemere gümnaasium hakkab asenduspinnana kasutama oma algklasside maja ja teisi Lasnamäe koole. Kuristiku gümnaasiumi asenduspinna osas käivad läbirääkimised Tallinna ehituskooliga, mille ruumid on praegu tühjad.

Kas Läänemere gümnaasiumi lapsed peavad ajutiselt õppima kahes vahetuses või mitte, sõltub koolipoolsest töökorraldusest. Siiani ei ole Jürisaare sõnul vajadust õppetööd osaliselt õhtusesse vahetusse paigutada olnud.