Saaremaa ühisgümnaasiumi õppealajuhataja Marek Schapel peab säärast muutust igati mõistlikuks ja kasulikuks. Tema sõnul algab eelolevast õppeaastast järkjärguline üleminek uuele õppekavale, mis täiel määral jõustub 2013. aasta sügisel, kirjutas Meie Maa.

Järelikult peaks juba lähitulevikus olema poistel üldhariduskoolides võimalik õppida kokanduse ja õmblemise algeid, tüdrukutel aga näiteks seda, kuidas naela seina lüüa. “Nüüd kohe sügisest me seda kõike veel käivitada ei saa, kuid nagu kõik Eestimaa koolid oleme kohustatud seda tegema hiljemalt kahe aasta pärast.”

SÜG-i õppealajuhataja lisas, et ka õpilased ise on sellise vahetuse vastu huvi üles näidanud. “Gümnaasiumi osa klassides oleme seda vähesel määral juba rakendanud,” lausus ta.

“Näiteks on poisid-gümnasistid viimasel kahel aastal oma kevadise praktika ajal õppinud tüdrukute tööõpetuse õpetaja juhendamisel õmblema oma nime, sest sõjaväes läheb sellist oskust ehk vaja, tüdrukud aga tegutsesid praktika ajal poiste tööõpetuse õpetaja juhendamisel. Tagasiside õpilastelt oli igati positiivne.”