"Head Isu": täna teeme pohla-kohupiimavormi ja ahjuleiba soolaseenesalatiga
Kohupiimavorm jõhvikatega
2 pakki Rimi kohupiima
2 muna
2 spl mannat
2 spl suhkrut
peotäis pohli
Klopi ained segamini, lisa pohlad. Tõsta segu või ja riivsaia või mannaga määritud ahjuvormi ja küpseta 200kraadi juures 30 minutit.
Pannileib soolaseenesalatiga
Pannileib
1 kg kartuleid
300 g suitsuliha
200 g RIMI hapukapsast
2 muna
2 spl jahu
soola
Riivi kooritud kartulid jämedalt, suru liigsest vedelikust kuivaks. Lisa tükeldatud suitsuliha, hapukapsas, sool, munad ja jahu. Sega korralikult läbi ja küpseta ahjuplaadil 220 kraadiga 20 minutit või kuni kartul on küps ja pannileiva pealispind parajalt krõbe.
Soolaseenesalat
0,5 l soolaseeni
200 g suitsukeelt või suitsuveiseliha
2 dl 30% Tere hapukoort
tüümiani
musta pipart
1 sibul
Kui soolaseened on liiga soolased, leota neid külmas vees paar tundi või kupata paar korda keemiseni. Suru kuivaks. Haki suitsuliha ja sibul peeneks, lisa seentele koos hapukoore, tüümiani ja musta pipraga.
VAATA TÄNAST SAADET DELFI VIDEOST: