Kui ma kaheksa aastat tagasi Eestist lahkusin, olid ka minul silme ees suured unistustepilved. Ma tahtsin kasvõi natukenegi piiluda maailma ajakirjanduse kapitagustesse… intervjueerida tõelisi staare, poliitikuid ning lõputult reisida.

Suurtest unistustest hoolimata töötasin ma Londonisse jõudes aga esimesed kolm kuud hoopiski pitsarestoranis ja lõpetasin tavaliselt oma töö rampväsinuna kell kolm hommikul. Ma elasin Londoni äärelinnas nimega Kilburn, mis ei ole selle linna kõige meeldivam ja turvalisem rajoon. Mul oli vaevu raha, et osta bussipilet tööle minekuks ja võileib hommikueineks. Ja kuigi ma olin läinud Londonisse
karjääri tegema, olin ma vaid kolm kuud pärast sinna saabumist valmis oma unistustest loobuma.

Tunnistan ausalt, et minu õnn seisnes suuresti selles, et ma leidsin Adami, kes avas mulle ukse sealsesse maailma. Ilma temata olin ma Londonis võõras, keda ei võetud tõsiselt. Teise riiki elama minnes on raske sinna sisse sulanduda. Eriti Suurbritannias, kus kehtivad vanaaegsed reeglid ja nähtamatud kastisüsteemid.

Aga miks on nii paljud Eesti naised välismaale tööle minnes lõpuks koos välismaalasega? Sest iga uus algus on raske ning kohalikku päritolu sõber avab ukse maailma, mis tundub meile ilma nendeta kauge, võõra ja võimatuna.

Eesti mehed on Läänes elavate Eesti naiste peale tigedad ning pritsivad netis sappi, kutsudes naisi, kes elavad koos välismaalasega, libudeks. Nad ei austa oma riiki ja juuri ning nende hing on nende meelest odav.

Kallid mehed, eesti naine ei lähe võõras riigis mehele
mitte seetõttu, et ta vihkab kodumaist meest vaid sellepärast, et võõras keskkonnas on täiesti normaalne kohata selle riigi elanikku ning leida endale mitte ainult uued sõbrad vaid ka elupartner.

Tõsi on see, et mees kes sõidab välismaale õnne otsima, unistab
tavaliselt suuremast rahapakist. Naised aga unistavad paremast töökohast, elustiilist ja printsist valgel hobusel. Miks? Inimlik on otsida kergemat väljapääsu. Naiste jaoks on selleks võõras riigis võideldes tihti kohalik mees, kes annab tihti ainsa võimaluse seal ellu jääda.