Pardikoivaconfit

4 pardikoiba
2 spl meresoola
1 spl kadakamarju
2 loorberilehte
peotäis tüümiani
2 spl Dansukkeri tumedat suhkrusiirupit

Hõõru pardikoivad meresoolaga, lisa ülejäänud maitseained ja jäta vähemalt 8 tunniks maitsestuma.
Pühi pardikoibadelt liigne sool. Tõsta koivad koos maitseainete ja tüümianiga ahjupotti, nahk pealpool. Aseta pott külma ahju, keera kuumus 150 kraadile ja küpseta tasapisi kuni 3 tundi.
Enne serveerimist glasuuri koivad tumeda siirupiga, puista peale ürte ja kuumuta ahjus üle.

Teräsüük

200 g Baltix odrakruupe
100 g kidney ube
1 väike porgand
1 sibul
paar küüslauguküünt
jupp sellerivart
veidi TERE võid
5 dl head puljongit

Leota ube ja kruupe 12 tundi. Pese mõlemad sõela peal külma veega läbi. Kuumuta poti põhjas või, selle sees hauta hakitud maitseköögiviljad. Lisa kruubid ja oad, puljong ja lase keema tõusta. Keeda tasasel tulel 30 minutit või hauta ahjus 45 minutit. Serveeri maitserohelise ja pardikoibadega.

Veinisoovitus: Nederburg manor House Shiraz

VAATA TÄNAST SAADET DELFI TV-ST: