1. Ehitan (vähemalt ühe) riiuli

Kasvõi selle kõige lihtsama, neljast lauast kokku klopsitud tavalise raamaturiiuli. Käsitööoskused tulevad kasuks — esiteks säästad sa ise riiulit meisterdades raha, teiseks annab see sulle tegevust ning kolmandaks tunned sa end siis, kui riiul valmis, ülihästi. Lisaboonus: alles hiljuti selgus uuringust, et naised eelistavad mehi, kes suudavad ise naela seina lüüa, voodis osavatele meestele!

Seega — õpi kasutama haamreid ja naelu, puhu elu sisse nurgas konutavale puurile ja värvi vanaema plankaed üle. Terve korteri või maja renoveerimist me su esimeseks käsitööprojektiks ei soovitaks.

2. Loen läbi vähemalt ühe paksu raamatu

Sa oled kuulnud sadadest huvitavatest raamatutest ning oled alati mõelnud, et kui sul ühel hetkel aega on, võtad sa need järjest käsile. Ehk oled sa salaja vaadanud ära raamatu põhjal tehtud filmi ning valetanud oma sõpradele ja tuttavatele, et oled raamatut lugenud? Nüüd on aeg need vead parandada ning sammud raamatupoodi seada. Lugemine on in!

3. Lähen arsti juurde

Me teame, et isegi mõte valges kitlis onu või tädi juures käigust ajab su südame pahaks ja sa ilmselt ei tea isegi, kes su perearst on, kuid uuri see välja, võta end kokku ja tee see üks väike käik ära- Eriti siis, kui tunned, et kõik ei ole päris korras, midagi valutab või teeb muret. Mida kiiremini oma murega tohtri manu jõuad, seda kiiremini saad terveks. Päris viimases hädas abi küsimise tagajärjeks võib olla mitme kuu pikkune ravi ja see on ju ometi veelgi tüütum kui ühekordne arstivisiit?!

4. Lähen täiendkoolitusele

Vähe on neid õnnelikke mehi, kes on rahul oma hetkepositsiooniga ega soovi karjääriredelil ülespoole ronida. Neid, kes ei tea, kuidas sammu edasi astuda, on rohkem. Et sinul õnnestuks oma positsiooni parandada, täienda end. Õpi mõni uus keel, käi erialastel koolitustel, loe teemakohaseid raamatuid, hoia end toimuvaga kursis. Ka su ülemus märkab su pingutusi ning hindab su soovi areneda ja edasi jõuda…ja mine tea, ehk pakub sulle ühel heal päeval ka ametikõrgendust. Kui ei, siis oled sa vähemalt omalt poolt kõik teinud ning tunned end enesekindlalt, kui otsustad ametit vahetada.

5. Pühendan rohkem aega oma hobidele

Oskus lõõgastuda ja koos sõpradega kvaliteetselt aega nautida on sama oluline kui karjäärile pühendumine. Mugav on küll pärast pikka tööpäeva lõppu diivanile prantsatada, õlut kulistada ja telekapuldi nuppe klõpsida, aga kas sa mitte ei lubanud endale paar aastat tagasi, et seda sa kohe päris kindlasti enne 60ndat eluaastat tegema ei hakka? Mine uuesti trenni, helista tihemini sõpradele, käi väljas, kutsu sõbrad külla, võta kitarr kapinurgast välja — tuleta meelde, mis tunne on omada elu väljaspool kontorit!

6.  Leian endale sobiva treeningprogrammi

Internet on täis erinevaid treeningnõuandeid, näpunäiteid, soovitusi, videosid. Leia omale sobivaim ning lase käia! Sa näed parem välja, tunned end paremini, sul on rohkem energiat ja naised panevad kohe tähele, kui oled end käsile võtnud. Tasub pingutada!

7. Avan säästu- või kogumiskonto

Oleks mul ainult rohkem raha, saaksin reisida, autot putitada, lahedamaid riideid osta...Sa oled ju sellele juba ammu mõelnud, eks? Tee see nüüd ära. Pane iga kuu kõrvale kasvõi väga väike osa oma sissetulekust. Selline summa, mille sa muidu laristaksid mõttetustele, aga mille säästmine su kuueelarvet lõhki ei löö. Ja lepi iseendaga kokku, et teisel kontol olevat raha sa ei näpi, kui just ekstreemolukord pole. Õllenälg ei ole ekstreemolukord! Juba mõne aja pärast mõmised rahulolust, kui kogumiskontol oma aega ootavat summat näed.

8. Astun oma hirmuga silmitsi

See on tõeline pähkel, eks? Kõigil on hirmud, millest üle olemine tundub ületamatu ettevõtmisena. Kui sinu hirmud segavad su igapäevaelu ja mõjutavad su elukvaliteeti, on nüüd viimane aeg selle vastu midagi ette võtta. Lihtsaim ja efektiivseim viis selleks on endale oma hirmu tunnistada ning end sellega vastamisi seada, kuni lõpuks mõistad, et sa enam ei kardagi.

9. Aitan teisi

Parim viis end hästi tunda on teha midagi teiste heaks. Me teame, et sul ei ole aega ega võimalust end heategevusele pühenduda, kuid väike heategu aeg-ajalt lööb nii sinu kui teise inimese päeva särama. Lihtne on unustada, et ka teised vajavad abi, kui omal probleemid järjest kuhjuvad ja kuhjuvad...aga ära sina seda viga tee, ära muutu isekaks!

10. Lähen reisile

Oma unelmate sihtkohta. Rahapuuduse taha asi ei jää, sest sul on nüüd ju kogumiskonto ning sa lubasid kvaliteetajale rõhku panna. Kui sa lennukiga lendamist ja eksootikat vihkad, võta ette pikem sõit kodumaal ning külasta paiku, kus sa varem käinud ei ole.