Lemon curd ehk sidrunivõie

2 väikese sidruni mahl ja koor
3 muna
150 g suhkurt
100g võid

Aseta suuremasse potti, mis osaliselt veega täidetud, sinna sobituv kauss (veevann) ja klopi selles segi munad, sidrunimahl, sidrunikoor ja suhkur. Lase veel keema tõusta, samal ajal munasegu pidevalt kloppides. Säti vee temperatuur vaiksemaks ja klopi segu, kuni see tiheneb. Ole valvas, et kuumus liiga suur ei oleks — siis läheb munasegu tükki.
Lisa tihenenud kreemile külmad võikuubikud ja klopi segu, kuni või sulanud. Enne tarvitamist jahuta külmkapitemperatuurini.

Sidrunirisotto roheliste herneste ja basiilikuga

250 g risottoriisi
1 dl valget veini
5 dl kanapuljongit
võid
oliivõli
1 šalottsibul
veerand sellerivart
poole sidruni koor ja mahl
100 g parmesani juustu
2 dl rohelisi herneid
peotäis basiilikulehti

Haki väga peenelt sibul ja seller, sulata poti põhjas või, lisa õli. Passeeri keskmisel kuumusel sibul ja seller läbi, lisa riis ja riivitud sidrunikoor. Kuumuta riis pidevalt segades läbi ja lisa valge vein. Lase veinil riisi imbuda ja hakka lisama kulphaaval kuuma puljongit. Pane köögitaimer 18 minuti peale. Püreeri herned ja basiilik koos sidrunimahlaga. Vajadusel lisa veidi puljongit.  Umbes 12. minutil lisa hernepüree. Jätka puljongi lisamist, kuni kogu puljong on riisi imendunud. Kui 18 minutit on täis saanud, tõsta pott kuumuselt ära. Lisa jääkülmad võikuubikud, klopi läbi ja lisa riivitud juust.

VAATA TÄNAST SAADET DELFI TV-ST: