Kuna riik pole siiani rakendanud kohustuslikku DNA testi, peab mees riskima meeletu peretüliga, kuna naine võib teha etteheiteid usalduse puudumise suhtes ja lisaks võib põhjusega karta, et jääb vahele teise mehe tehtud lapsega.

Naisametnike väited, et mees võib alati nõuda testi, on ebaõiglased, kuna naine on alati kindel oma lapses (et on oma lapse ema), mees pole tegelikult seda mitte kunagi.

Kui riik kehtestaks kohustusliku DNA andmebaasi, poleks mehel vaja riskida peretülidega ja riik saaks parema rahvastikuregistri. Naised saaksid võimaluse teha põhjendatud juhtudel päringuid, kas mehel on vallaslapsi. Nii mehed kui naised peaksid just poolt olema, aga millegipärast on naised raevus ja ajavad vastu. Väheneksid kõrvalhüpped ja üldine moraal saaks kindlama aluse. Vastutustunne ja garanteeritud õiguskindlus oma lapsevanema tegelikus staatuses.

Kui kümme protsenti meestest kasvatavad kasvõi ühe lapse pettuse tõttu heauskselt üles, teeb see miljardeid! Mitte ühtegi naist pole veel tsiviilhagiga liistule võetud ja mitte ühtegi naist pole täiesti 100% kohase kelmuse sätte najal vastutusele võetud." -pahane mees