CARRIE

Viga nr 1: Tal on ebareaalsed ootused

Seks ja Linna teises filmis vihastab Carrie mr. Bigi peale, kes eelistab toitu koju tellida ja telekat vaadata, selle asemel, et pidudel ja restoranides käia. Seepeale põrutab Carrie sõbrannadega Abu Dhabisse, kohtub seal Aidaniga ja muidugi lõpeb see kohtumine kuuma suudlusega.

Diagnoos

Carriel on ebareaalsed ootused suhte arenemise kohta. Peamine suhete lörrimineku põhjus on frustratsioon ning frustratsioon tähendab tegelikult lõhet sinu ootuste ja suhte tegeliku arengu osas.

Lahendus

Suhte algus on kõigi jaoks põnev ja romantiline, liblikad on kõhus ja tunded möllavad. Kaks aastat hiljem on kirg taandunud ning asendunud rutiiniga — see juhtub kõikides suhetes. Kire taastamiseks on vaja pidevat tööd, tuleb ise suhtesse tuua põnevust ja särtsu. Kui oled pidevalt ootel nagu Carrie, pead tegelikult hoopis ise endaga tegelema hakkama. Erguta oma partnerit sinuga koos treenima, õudukaid vaatama, langevarjuhüpet proovima jne — adrenaliini tootvad tegevused ergutavad suhet päris kindlasti! Käige koos uutes restoranides, proovige uusi roogasid, kogege midagi põnevat ja ainulaadset, see hoiab teie suhte värskena ja huvitavana ning peletab igavuse.

Viga nr 2: Liigne seiklusjanu

Pärast lühiajalist suhet rikka ja eduka kunstniku Aleksandr Petrovskyga otsustab Carrie koos temaga Pariisi kolida. Hoolimata sellest, et tal ei olnud seal ei tööd ega sõpru ees. Kui mees seejärel töösse sukeldub ning Carrie jaoks piisavalt aega ei leia, naine vihastab ja kolib kiiresti kodumaale tagasi.

Diagnoos

Carrie on impulsiivne ja seiklushimuline ning kui miski teda erutab, ei suuda ta mõelda kaugemale kui järgmised viis minutit, kirjeldab psühholoog ja suhtespetsialist Dorree Lynn. Ta ignoreeris kõiki ohumärke, mis enne kolimist tegelikult nähtaval olid ning sukeldus pimesi uude seiklusesse.

Lahendus

Carrie ja Aleksandr ei rääkinud kunagi sellest, mis kolimisega kaasneb. Eluterves suhtes tehakse selliseid suuri otsuseid koos. Kui sul on plaanis selline suur elumuutus, kindlusta enne kolimist oma tagala — vali välja endale keeleõppegrupp, leia oma tulevasest kodukohast kaasmaalasi või naisi, kes on sarnases olukorras nagu sina. Sel moel ei jää sa täielikult oma partnerist sõltuvaks ning võtad kolimispinget mõlemalt tunduvalt vähemaks.

Viga nr 3: pidev vajadus põnevuse järele

Pärast pikka aega kestnud kokku-lahku suhet mr. Bigiga armub Carrie Aidanisse, kes armastab naist väga ning kohtleb teda jumalannana. Sellest hoolimata tõmbab Carriet aga ikka ja jälle mr. Bigi poole — kuigi mees on abielus ja naine suhtes, lõpetavad nad taaskord voodis.

Diagnoos

Mõned inimesed on sellised, kes ei suuda ilma keelatud viljadeta elada. Ükskõik kui õnnelikus suhtes nad ka poleks, unistavad nad millestki, mis neile lubatud ei ole.

Lahendus

Selle asemel, et oma mõtete ja tegude eest vastutust võtta, käitub Carrie ohvrina. Selline see naise elu kord on — igal teol on tagajärg, kuid ta ei saa sellest aru. Ahvatlus ja lähenemiskatseid tegevad eksid kuuluvad kindlalt su ellu ja sina pead ise otsustama, kuidas sa nendega käitud.

CHARLOTTE

Viga nr 4: ta ei kuula oma südant

Charlotte kohtub Trey`ga, armub esimesest silmapilgust ning nad abielluvad kibekähku. Kuna Trey on edukas ja rikas ning näeb hea välja, ei märka Charlotte peidus olevaid tõsiseid probleeme ning abielu jõuab lahutuseni enne, kui see õieti alatagi on saanud. 

Diagnoos

Charlotte ei oska teha eeltööd selleks, et saada lõpuks, mida ta vajab. Armumine on lihtne, sest ta ei tea, kuidas jälgida ohumärke ja peljata liigselt kiirustamist.

Lahendus

Armastus esimesest pilgust ei ole tingimata vale ja sellest võib kujuneda pikk ja õnnelik suhe. Naudi seda tunnet, kuid ära torma pea ees ja kinnisilmi abiellu enne, kui oled selgeks teinud, kas partneri maailmavaade ja väärtushinnangud lähevad sinu omadega kokku ja kas nad tõesti hindavad sind oma elupartnerina, soovitab dr Linda Young, PsychologyToday.com blogija. Rääkige oma soovidest ja vajadusest, sellest, mille kallal on suhtes vaja veel tööd teha ning kui kaugele on mõlemad partnerid suhte nimel valmis minema.

Viga nr 5: ta ei tülitse ausalt

Kui Charlotte kohtab oma tulevast abikaasat Harry Goldenblatti, ei usu naine eal, et sellest suhtest võiks asja saada — mees ei vasta üldse tema ettekujutlusele unistuste mehest. Harry on nimelt kiilakas ja ülekaaluline juut. Kui Charlotte ei jõua enam abieluettepanekut ära oodata, käratab ta mehele: “Kas sa tead ka, kui õnnelik sa oled, et ma sinuga olen? Kas tead, mida inimesed mõtlevad, kui meid koos näevad?” Järgmisel päeval kolib mees välja.

Diagnoos

Siin kasutas Charlotte ausust relvana ja ta ei oleks pidanud seda tegema. Kui haavad teist nii sügavalt, läheb vaja palju rohkemat kui vaid vabandus, et sellest üle saada.

Lahendus

Kui emotsioonid lövad üle pea kokku, tuleb kasuks võtta väike paus. Ütle oma partnerile, et pead rahunema ning tee üks jalutuskäik õues. Solvangute ütlemisest hoiduda on lihtsam kui sõnu pärast tagasi võtta. Kui tunned, et pead ütlema midagi, mis partnerile haiget võib teha, saad sa ise valida viisi, kuidas seda teha. Solvangute ja vihase hüüatuse asemel on alati võimalus läheneda asjale pehmemalt ja ümber nurga. “Sa oled paks!” karjumine ei aita, küll aga võid partneri koos endaga trenni kutsuda.

MIRANDA

Viga nr 6: ta on omakasupüüdlik

Miranda kutsub Steve`i firmapeole, kuid siis selgub, et mehe ainus viisakas riietusese on iganenud pintsak. Seejärel viib Miranda mehe šoppama ja valib talle välja perfektselt sobiva ülikonna. Kassas aga selgub, et Steve`il ei ole ülikonna ostuks piisavalt raha, kuid mitme kaardi peale õnnestub tal summa lõpuks ikka ära maksta. Hiljem viib mees ülikonna tagasi, tunnistab Mirandale, et ta ei saa seda endale lubada ning arvab, et naine peaks kohtamas käima pigem oma staatuses meestega.

Diagnoos

Selle iseka žestiga häbistas Miranda Steve`i avalikult ning käitus läbinisti isekalt, püüdes seda serveerida lahkuse ja hoolivusena. 

Lahendus

Majanduslik ebavõrdsus ei tohiks suhtele saatuslikuks saada. Selles situatsioonis oli väga vale oma probleemide avalikkuse ees välja toomine. Rahast tuleb rääkida rahulikult koduseinte vahel ja sellistes asjades kokku leppida enne poodi minekut.

Viga nr 7: ta väldib probleemidega tegelemist

Miranda käib kohtamas seksika arsti dr Robert Leeds`iga, kuigi tal on endiselt tunded Steve`i vastu. Ta suudab oma tundeid kontrollida seni, kuni Robert kingib talle suure küpsise, millele peale kirjutatud “Ma armastan sind”. Selle asemel, et probleeme tunnistada ja nendega tegeleda, sööb Miranda terve suure küpsise lihtsalt ära.

Diagnoos

Miranda puhul läks selles situatsioonis käiku kohandumismehhanism — ta ei teadnud, kas ta on valmis oma suhet Robertiga edasi arendama ja selle asemel, et temaga rääkida, hävitas (sõi) ta tõendid ebamugavast olukorrast kiiresti ära. Me kõik teeme seda vahel — peidame oma tundeid alkoholi, söögi või tööga.

Lahendus

Enne uue suhtega alustamist pea endaga väike dialoog ja tee kindlaks, kas oled selleks ikka valmis. Suudad sa sellest inimesest hoolida ja teda usaldada? Kui vastus on ei, ei ole sa veel eelmisest lahkuminekust üle saanud ja vajad veel aega.

SAMANTHA

Viga nr 8: parim kaitse on rünnak

Kui Samantha suhe noore täku Smith Jerrodiga tõsisemaks muutub, tunneb Samantha end ebakindlalt, tõrjub teda igal võimalikul moel, keeldub tal käest kinni hoidmast ning palub mehel rõhutada, et on vaba ja vallaline. I´le paneb punkti Samantha kõrvalehüpe oma eksi Richardiga.

Diagnoos

Samantha sai suhtes Richardiga tõsiselt haiget ning ta arvas, et parim viis selle kordumist vältida on ise Smithi haavata.

Lahendus

Samanthal vedas, et Smith oli nii lahke, arusaaja ja andestav mees. Inimesed, kes suhtlevad vaid seksi teel, ei oska tõelist lähedust ja intiimsust ära tunda. Selle asemel, et oma tundeid seksiga väljendada, püüa end kokku võtta ja kaaslasega lõpuks üks rahulik ja avameelne jutuajamine maha pidada — see aitab läheduse tekkimisele ja säilitamisele rohkem kaasa kui voodimaratonid.