Munapühade menüü kogu perele: kolm huvitavat retsepti!
Pühadehommiku pannkoogid
Need kergelt valmissaavad pannkoogid üllatavad peret juba esimese ampsuga. Toitvad ja maitsvad.
200 g Rannamõisa kalkuni hakitud kintsuliha
0,5 tl soola
0,5 tl suhkrut
2 muna
2 dl jahu
2 dl keefiri
2 sl porrut, peeneks hakituna
Kaste:
250 g maitsestamata jogurtit
1 riivitud sidruni koor
2 sl värsket basiilikut, peeneks hakituna
1 tl mahedat sinepit
soola, suhkrut
Lisa hakitud kintsulihale sool, suhkur ja munad ning sega. Seejärel lisa segades juurde jahu ja keefir. Kõige viimasena sega tainasse hakitud porru. Küpseta kuumal, õliga piserdatud pannil pisikesed lusikapannkoogid mõlemalt poolt kuldpruuniks. Serveeri koos sidruni-basiilikukastmega.
Kastme valmistamiseks sega kõik komponendid omavahel, maitsesta soola ja suhkruga.
Hernesupp piimavahuga
Tänu supile lisatud piimavahule on see äärmiselt õhuline ning kerge. Koduse piimavahu valmistamiseks on äärmiselt lihtne moodus — võta väike presskann (350 ml), vala põhjale sooja piima ning liiguta selle sõela veidi aega üles-alla. Kui piima kogus on vähemalt kahekordistunud on piimavaht valmis!
Supis kasutatav suitsukana tekitab supile kerge suitsuse meki — väga maitsev!
10 cm pikkune jupp porrut
125 g juursellerit, koorituna
450 g külmutatuid herneid
5 dl juurviljapuljongit
175 g Rannamõisa suitsutatud broilerikintsuliha
1-2 dl piima
soola
vahustatud piimavahtu
Lõika porru viiludeks ning prae kergelt õliga piserdatud potis või pannil minutike, seejärel lisa juurseller, kuumuta minut ning lisa herned. Sega kõik läbi ning lisa juurviljapuljong. Lase kaane all vaikselt podiseda. Kui juurseller hakkab juba pehmenema, siis lisa tükeldatud broilerikintsulihatükid ning lase juurselleril täielikult pehmeneda. Mikserda seejärel kõik ühtlaseks, lisades sobiva tekstuuri saamiseks juurde piima. Maitsesta vajadusel soolaga.
Serveerimisel sega supile siise soovi järgi piimavahtu — see tekitab supile juurde õhulisust.
Kookospiimas broilerikintsud ning teriyakis küpsenud peedikuubikud
Kookospiimas hautamine annab linnulihale juurde väga maitsva, kergelt kookosese meki. Tänu eelnevalt teriyaki kastmes marineerimisele ei ole vaja muretseda soola pärast. Vali kreemjam kookospiim — seda parem on lõpptulemus! Ahjupannile kookospiimast saab ka imehea kastme antud roale.
neljale
4-5 sl teriyaki kastet
4-6 Rannamõisa jahutatud broilerikintsuliha , kondita/nahata
200 ml kookospiima
Peedikuubikud:
200 g toorest peeti
2 sl teriyaki kastet
Tambi lihahaamriga toidukile vahel broilerikintsud õhemaks. Pane lihad kaussi ning lisa teriyaki kaste. Raputa kaussi nii, et kõik lihad saaksid kastmega ilusti kokku. Jäta maitsestuma ca 1-2 tunniks.
Seejärel patsuta majapidamispaberiga lihad kuivaks ning prae kuuma üliga pannil mülemalt poolt kuldpruunikd. Seejärel pane lihatükid ahjuvormi, vala juurde kookospiima ning marineerimisest järele jäänud teriyaki kaste. Kata ahjuvorm kaane või fooliumiga ning küpseta ahjus 170 kraadi juures 16 min.
Peedi valmistamiseks lõika peet väikesteks kuubikuteks ning pane väiksemasse potti. Lisa teriyaki ning hauta kuubikuid madalal kuumusel, kuni need on pehmed, aga siiski kergelt krõmsud. Serveeri.
Ragne teiste retseptidega saad tutvuda tema blogis aadressil kokkama.blogspot.com