Paaril viimasel deidil olen märganud, et ma ei suuda telefonidega võistelda. Või siis tüdruku sõbrannadega, kes juhtuvad meist mööduma ja kellega on tingimata vaja mitte vähem kui 10 minutit juttu puhuda ja kallistada ning sealjuures mind kui tema kaaslast mitte tutvustada. Kui sõbranna helistab, ei ole tüdrukutel mingil põhjusel võimalik kõnet ignoreerida või märku anda, et praegu ei ole sobiv hetk uue huulepulga üle arutamiseks. Mõned tüdrukud vabandavad ja lahkuvad lauast, kui telefon helieb, jättes mu tükiks ajaks ootama, teised ei pea vajalikuks isegi mu kõrvu girl-talkist säästa ning peavad oma vestluse maha otse minu nina all.
Mõni vabandab, mõni jätkab pärast 10minutilist chatipausi vestlust minuga sealt, kust see pooleli jäi ega tee märkamagi, et tegelikult käitus ta just hetk tagasi väga ebaviisakalt.

Minu küsimus on — miks? Miks ei saa oma telefoni kas välja lülitada, hääletu peale panna või kõnele mitte vastata? Miks ei saa mööda jalutavale sõbrannale öelda, et räägime hiljem? On see soov oma populaarsusega edvistada või kaaslasele märku anda, et kohting on lõppenud - sa pole minu jaoks huvitav? Või on viisakas käitumine lihtsalt moest läinud?