Maa magnetväli tekitab võimsaid nähtamatuid energiavooge, mida inimesed on tunnistanud tuhandeid aastaid. Arvatakse, et iidsed kultuurid paigutasid kultuskivid paikadesse, kus energia oli kõige tugevam ja kasulikum. Hiina kultuur tasakaalustab maa energiat, et saavutada tugevat tervist ja heaolu. Seda tehakse läbi feng shui nimelise õpetuse.

Feng shuid võib teatud määral seostada läänes levinud geopaatilise või magnetteraapiaga. Geopaatilise teraapia eesmärk on leevendada geopaatilist stressi seda vältides. See saavutatakse mööbli paigutuse muutmisega või energia suunamisega kasutades peegleid. Magnetteraapia kasutab magnet- ja elektromagnetjõude teatud haiguste, nagu kaela- ja õlavalude, liigeseprobleemide ja muude hädade raviks.

Feng shui jagab energia kahte kategooriasse: maa peal olevasse (mis liigub nagu tuul) ja maa all olevasse (mis liigub nagu vesi).

Ülalpool maapinda liikuva energia kanaliks on uksed, aknad, korstnad. Väljas suunavad energiat puud, tarad, kõrvalhooned. Maa alt tõmbavad energiat maa peale sellised materjalid nagu tellis, kips, vesi ja puu.

Feng shui eesmärk on luua harmoonia, integreerides inimesed, hooned ja maastiku energiate tasakaalustamisega. Vaid siis kui on saavutatud tasakaal ja harmoonia saab universumi elujõud Ch’I vabalt voolata, tagades hea tervise, õnne ja jõukuse.

Hiina kultuuris suhtutakse sellesse õpetusse väga tõsiselt ja ühtegi vana hoonet ei ehitata ümber ega püstitata uut ilma feng shui eksperdiga konsulteerimata.