"Sookvooditeema ümber ilkumine on kui lakmus, mis peegeldab asjade seisu. Mulle tundub, et see arusaam maailmast, inimkonnast ja kooseksisteerimisest, kuhu me tänaseks päevaks jõudnud oleme, ei tea veel, mis on tegelikult naiste kasutamata potentsiaal või milliseid muutusi mõtlemises laiemas plaanis see kaasa võiks tuua.

Meil, suuremal osal elavatel inimestel puudub selles osas kogemus. Hirm tundmatu ees sunnib klammerduma vanade surnud dogmade külge, mille koht oleks muuseumis. Kes on naine, millised võivad olla tema võimed, seda me praegu ei tea, sest oleme nii läbiimbunud kindlapiirilisest soorollimaailmast.

Võib-olla on sookvoodid mingi võimalus jää lahti murda ja see jõud unest äratada. Kui nii, siis miks mitte proovida, kui see ka hakatuseks veider tundub või põlvkonna- paari jagu aega võtab. Hullemaks ikka minna ei saa."

Augustis mängitakse kümnel korral Tartus Raadi vanal lennuväljal Ivar Põllu uuslavastust „Naised valitsevad maailma ehk Opus Geographicum”. Vaata lisaks: http://www.erm.ee/et/kylasta/Raadi/suvelavastus