Hoidiseretseptide võistlus: seeneletšo ja seeneseljanka
SEENESELJANKA
2kg omas mahlas hautatud kuuseriisikaid või kupatatud seeni
0,8-1 kg sibulaid
0,5-0,6 kg porgandeid
0,6-0,8 kg tomateid
300 g toiduõli
100 g tilli
3 spl soola
3 spl suhkrut
1 spl 30 % äädikat
Porgand lõika ratasteks, keeda vähese veega poolpehmeks. Tükelda sibul ja hauta õlis poolpehmeks.
Sibulatele lisa hautatud seened, porgand koos veega, tükeldatud tomatid, till, suhkur, sool.
Keeda 30 minutit tasasel tulel.
Veidi enne valmimist lisa äädikas ja (PEEN PIPART). Pane kuumalt purki. Väga hea on seljanka ka kukeseentega.
SEENELETŠO
2 kg kupatatud seeni (riisikaid)
300 g õli
500 g sibulaid
500 g porgandeid
500 g paprikaid
500 g tomateid
2 spl soola
3 spl suhkrut
maitseks jahvatatud musta pipart
1 spl äädikat
Kuumuta õli, lisa sinna sibulad ja porgandid, siis seened, paprika ja tomatid. (Hakkisin kõik ained enne parajalt peeneks! ) Kuumuta madalal tulel nii, et vedelik katab kogu segu. Võib lisada ka natuke keedetud vett. Maitsesta soola, suhkru ja pipraga. Kõige lõpus lisa äädikas. Ja kindlasti pane kuumalt purki!
Väga hea on letšo pitsa peal ja näiteks grill-liha kõrval, sobib ka kastmetesse ja suppidesse.
Fiskarsi auhindadega retseptivõistlusele ootame teie sellesügisesi hoidiseretsepte esmaspäevani!