Naisel oli plaaniline keisrilõige plaanis 19.09, kuid looduse sekkumise tõttu tuli see teha neli päeva varem. Sündis terve täiskantud poeglaps kaaluga 3160 grammi, sünnihindega 9. Ema ja lapse seisund on hea. Keisrilõike näidustuseks oli silmaarsti poolne ettekirjutus. 2009. aastal oli sel naisel juba esimene keisrilõike, sündis samuti poeglaps.

Jhuse tõttu sattus sel päeval valves olema doktor Andrei Sõritsa, teda assisteeris tema poeg doktor Deniss Sõritsa, kes töötab naistearstina põhikohaga Tartu Ülikooli Kliinikumi Naistekliinikus ja õpib doktorantuuris ja kes ka ise on teostanud juba üle 60 keisrilõike.

Elite sünnitusmaja kõige esimene laps sündis 28.08.2002 aastal kell 03.00, sündis poeglaps kaaludes 3580 grammi ja olles 53 cm pikk. Sünnitajaks oli 23-aastane üliõpilane, kes sünnitas loomulikul teel. Sünnituse võttis vastu toonane sünnitusosakonna juhataja dr. Lea-Mai Mitt. Edaspidi on iga aasta Elites sünnitanud 60-150 naist.

Dr. Andrei Sõritsa märkis, et temal on eriti hea meel, et nende aastate jooksul pole kaotatud sünnitusel ühtegi last, kuigi on olnud ka raskeid situatsioone, kus oli suur abi laste reanimatsioonist ja Tartu Lastehaiglast.

Läbi aegade on Elite Kliinikus sündinud laste arv suurem kui 1000 last, sest igal aastal sünnivad Elites ka kaksikud ja kokku on sündinud tänase seisuga 1013 last, nendest 13 paari kaksikuid - 12 poissi ja 14 tüdrukut.