Ragne Värgi parimad nipid ja nõuanded mahlase jõululinnu valmistamiseks
Ragne Värgi nipid:
Eelista kindlasti jahutatud linnuliha
Kuivamise vältimiseks määrige liha nahka õli või sulavõiga
Ära torgi liha terariistadega (näiteks kui kontrollid liha küpsust), nii voolavad mahlad välja ning lõpptulemus jääb kuivem.
Part ja hani on suhteliselt rasvased. Selleks, et lõpptulemus ei oleks nii rasvane, tehke nahale noaga sisselõiked (sealjuures liha kahjustamata!)
Valmista täidetud jõulupraad. Täitmisel kasuta näiteks õuna, kuivatatud ploome, riivleiba, ürte, eelnevalt praetud sibulaviile ja suitsupeekonit. Lisaks veel paar muna (toorest) ning maitseks sekka soola, pipart. Teise variandina kasuta hapukapsast, praetud sibulat , pirniviile ning soola, pipart.
Lihtsa maitsega ja hea pardiprae saad ka väheseid tooraineid kasutades. Piisab, kui kasutad pardiprae valmistamisel täitmiseks sibulat ja küüslauku (vt retsepti altpoolt)
Ahjus küpsedes võib praad kiiresti kaotada oma kuju, selle vältimiseks ja kuju säilitamiseks seo eelnevalt lind nööriga kokku (koibade ning rindkere juurest).
Ära unusta linnuliha küpsedes vahepeal seda ahjuplaadile tekkinud praeleemega „joota”. See aitab säilitada mahlasust!