1. Ma ei seisa viis minutit enne peole minekut oma kapi ees ega karju su peale, sest sa ei ole aidanud mul välja valida, millise kleidi ma selga panen. Ma mõtlein juba päeval valmis, mis võiks sobida ja alustan valmistumist varakult, sind asjasse segamata.

1.1 Me jõuame edaspidi pidudele õigel ajal!

2. Mu pea ei valuta enam õhtuti nii tihti. Isegi, kui mul ei ole tuju, püüan ma su hellitustele vastata ja niimoodi end käima tõmmata, sest ma tean isegi, et lõpptulemus on seda väärt ja pühib väsimuse ja muremõtted.

3. Ma ei ürita sulle kapsast ja porgandit sisse sööta lihtsalt sellepärast, et ma otsustasin dieeti pidama hakata. Ma luban sul minu nähes liha ja burksi süüa, sest sina pole süüdi, et ma oma kehaga rahul ei ole.

4. Ma ei hüsteeritse ega helista sulle 1500 korda, kui sa kord kvartalis oma sõpradega välja lähed. Ma usaldan sind ja mõistan, et sul on vaja oma semudega koos õlut juua ja meestejutte rääkida ja minu pidev helistamine ja sinu külge klammerdumine ei tule meie suhtele kuidagi kasuks. Ühtlasi luban ma edaspidi mitte näägutada, kui sul järgmisel päeval natuke kehvem enesetunne on.

5. Ma püüan su emaga paremini läbi saada. Ausõna, ma püüan!

6. Ma ei tule enam karvaste jalgade või kaenlaalustega voodisse. See, et me oleme viis aastat koos olnud, ei anna alust lohakaks, laisaks ja mugavaks muutumiseks.

7. Ma löön end sinuga välja minekuks täpselt samamoodi üles kui siis, kui sõbrannadega linna peale läheme. Ma tahan, et sa oleks minu üle uhke ja et sul jätkuks silmi vaid minu jaoks.

7.1 Ma viskan ära oma ruudulised pidžaamapüksid, lotendavad T-särgid ja valged puuvillased vanaema-alukad ning asendan need negližeede ja pitspesuga.

8. Ma valmistan kodus korralikke õhtusööke ja püüan vähem viimasel minutil Rimi valmistoiduletist midagi suvalist kaasa haarata. Küpsetamise õpin ma ka ära, sest ma tean, et tee sinu südamesse käib kõhu kaudu. Seega — 2013 aastal saad sa rohkem kooke ja muffineid kui eales varem!

9. Ma ei sunni sind tulema teatrisse draamasid või kinno romantilisi komöödiaid vaatama rohkem kui kaks korda aastas. Ülejäänud kultuuriprogrammi teen ma läbi koos oma sõbrannadega, keda need filmid ja etendused ka tegelikult huvitavad. Kaks korda aastas aga tahan ma ka koos sinuga kultuuri nautida! Sa ju elad selle üle, eks?

10. Ma ei eelda enam, et sa mind teatripiletite, restoraniõhtute või puhkusereisidega üllatad. Ma tean, et piletite organiseerimine ja uute tegevusplaanide välja mõtlemine ei ole päris sinu teema, seetõttu ei virise ma enam su kallal ja planeerin edaspidi meie vaba aja ise, ostan piletid ise, leian lapsehoidja ise ja tunnen sellest rõõmu. Loomulikult küsin ma enne ülekannete tegemist või plaanide lõplikult lukku löömist ka sinu arvamust ja arvestan sellega.