Olin abielus 10 aastat ja see oli tore abielu, mis järsku ja kurvalt otsa sai. Elasime lastega edasi ja harjusime oma eluga nii nagu see oli. Mõne aasta möödudes hakkasin jälle ettevaatlikult väljas käima. Varateismelised lapsed utsitasid takka, et emme koju kuivama ei jääks. Pooleteise aasta eest kohtusin mehega kellega oleme väga toredasti läbi saama hakanud. Meie tutvuse alguses ütles tema, et ei usu abiellu. Pole kunagi abielus olnud ja ei kavatse ka abielluda. Võtsin siis teadmiseks ja ega mul seda sorti plaane nagunii polnud. Meil on väga kena koos olla. Talle meeldib minu ja laste seltskond ja meile tema seltskond. Ühel hetkel tuli tal jutuks, et nagunii elab ta rohkem meie juures kui oma korteris, et teeks selle siis ametlikuks ja ta annaks oma korteri ära üürile ja jääkski. Olime kõik sellega nõus ja siis ta mainiski, et see ametlik võiks siis ühel hetkel abieluks saada.
Küsisin, et mis nüüd? Ise sa ju ei usu abiellu. Tema vastu, Inimene muutub ja kui ikka kohtud selle õigega, siis võiks küll abielluda.
Rohkem pole ta seda jutuks võtnud ja sinna see jäi. Mind aga vaevab hirmsasti äratundmine, et ma ei taha temaga abielluda. Jah, ta on parim mees keda ma oma elus olen kohanud. Ta teeb mind õnnelikuks ja kahtlemata armastame teineteist väga, aga ma ei taha temaga abielluda. Ta pole seda tüüpi mees, keda ma oma seadusliku abikaasana ette kujutan. Meil on koos maja pidada ja lapsed kasvatada, aga ma ei taha temaga abielluda. Lihtsalt ei taha! Temaga. Ja siis korraga sain ma vastuse mind kogu elu saatnud küsimusele: miks mõned mehed (naised) abiellumise eest ära põiklevad, kuigi elavad koos ja kasvatavad lapsi koos. See inimene nende kõrval on parim kaaslane läbi elu raskuste minema, aga mitte see prints või printsess, keda pulmamängus tahaks enda kõrval näha. Ja sa pead tegema valiku, kas tahad printsessi või tublit majapidajat, kellele iga ilmaga loota. Ja teedki valiku. Elu on julm ja meie oleme ainult emotsionaalsed olendid.
Mina ei otsi enda kõrvale mitte kedagi teist, aga temaga abielluda ma lihtsalt ei taha.