Mind on kasvatatud usus ja teadmises, et naised saavad enne küpseks kui mehed. Seda ei pea isegi bioloogiaõpikust lugema. Olen õpetaja ja näen seda koolis iga päev — sajad samavanused lapsed käituvad täiesti erinevalt, vastavalt sellele, mis soost nad on. Poisid on kuni keskkooli lõpuni üsna infantiilsed ja kergekäelised, samas kui tütarlapsed, isegi need, kes “pahadeks tüdrukuteks” liigitatakse, on omaealistest poisslastest tunduvalt küpsemad ja arukamad.

Seega tundub väga imelik, et tänapäeval keegi vanust enam ei vaata. Hüpatakse esimese vähegi meeldiva inimesega voodisse, kui seks klapib ja juttu kah jätkub, lüüaksegi leivad ühte kappi! Ning pole harukordne, kui see juhtub näiteks 35aastase naise ja 25aastase mehe vahel. No tule taevas appi! Kas te kujutaksite ette, et 18aastane abituriendipreili käiks käest kinni 8aastase poisikesega? Lisaks sellele, et tegu on seadusevastane, on see ka loogilisest aspektist absurdne.

Miks peaksime me siis suuri vanusevahesid vaatlema erinevalt, lihtsalt sellepärast, et mõlemad persoonid on täisealised ja seadusvastasust nende koosolemises enam pole? Vanusevahe ju jääb, seega jääb ka arengutaseme, teadmiste ja kogemuste vahe.

Inglise keeles on väljend, et ei saa võrrelda apelsine ja õunu, nad on lihtsalt võrreldamatud. Nii on minu meelest ka suure vanusevahega paarides, kuigi erandiks tuleb tunnistada suhted, kus mehed on naistest (mitte väga palju) vanemad. Mehed küpsevadki aeglasemalt, seega on täiesti reaalne, et 35aastane mees ja 25aastane neiu on üpris samal tasemel ning klapivad kokku ideaalselt.

Ehk olen ma lihtsalt vanamoodne, aga naine ei peaks mehele olema ema eest, seda aga just naise kasuks kalduva suure vanusevahega suhtes enamasti ette tuleb. Mehed kasvagu enne meesteks, kui hakkavad tõsiseid partnerlussuhteid looma! Ja naised ärgu püüdku kadumaläinud noorust kuttidest leida, sest mis muu viis või enamgi aastat noorema poisiga voodisseronimine olla saab. Minu abikaasa on minust neli aastat vanem ja see vahe on meie jaoks töötanud juba 30 aastat täiesti veatult.