14.03.2013, 14:10
Kuidas külmutatud köögivilju õigesti tarvitada?
FOTO:
Hooaeg on selline, kus värskete viljade kvaliteet on kõikuv ja hind mitte kõige rahakotisõbralikum, kirjutab ajakiri Naised. Praegusel ajal aga tasubki vitamiine otsida hoopis külmtoodete letist, sest külmutatud köögiviljade vitamiini- ja toitainesisaldus on isegi suurem kui pikka transportimist talunud ja päevi poes seisnud värsketel viljadel. Kuidas külmutatud vilju aga õigesti kasutada?
Külmutatud köögiviljad sobivad suppidesse, hautistesse ja vokkimisel, marjad ja puuviljad on head aga smuutide valmistamiseks ja ka küpsetistesse. Kõige paremini säilivad vitamiinid aurutades, keetmisel tasuks kasutada pigem väikest kogust vett, et säilitada köögiviljade värv, maitse ja toiteväärtus. Külmutatud vilju võib ka ahjus röstida või ahjuvormis küpsetada.
Kui köögiviljad on enne kuumutamist jäätunud klompides, püüa need poole kuumutamise keskel kahvliga eraldada — vastasel juhul ei kuumene need ühtlaselt.
Veel häid ideid ja tarkusi külmutatud köögiviljade kohta leiad ajakirjast Naised!