Ta mattus su vihalaviini alla

Mees viskas oma määrdunud reisikohvri sinu voodi lumivalge suleteki peale või kasutas õhtusöögi valmistamiseks pahaks läinud tomateid. Täielik bullshit. Aga eriti lahe polnud ka sinu reaktsioon, kui muutusid hetkega tuldpurskavaks draakoniks, kes nõudis, et terve korter pandaks karantiini.

Tema silmis polnud sinu reaktsioon õiglane ja nüüd ta kahtleb sinu vaimses tervises. Kuidas käituda? Kui oled maha rahunenud, tunnista, et reageerisid üle ja ürita teha nägu, et kõik on chill. “Proovi end taolistes olukordades väljendada pehmemalt, kui tegelikult tunned,” soovitab VH1 saate “Couples Therapy” saatejuht Jen Berman. “Nii leiate rahumeelse kesktee.”

Vaata Cosmo aprillinumbrist:

• Cosmo kaanestaar: uutmoodi Miley Cyrus

• Lihtsad & praktilised soengunipid

• Mida ta kingitus tegelikult tähendab?

• Kui jõuad orgasmini vaid veidral viisil

• 20 seksinippi igaks meeleoluks

• Töötada homse nimel või elada hetkes?

• Sinu auto IQ

• Boonus: Ilu & tervis

Lihtsam on öelda kui teha? Ekspertide sõnul suudad harjutades saavutada emotsionaalse distsipliini. “Mõtle sellest, nagu treeniksid muskleid,” ütleb raamatu “Sealing the Deal” autor Diana Kirschner. “Enne kui hakkad midagi teravat ütlema, hinga kolm korda sügavalt sisse-välja.”

Sinu emotsioonid läksid üle võlli

Pärast paari klaasitäit veini muutusid üliemotsionaalseks ning tunnistasid talle, et tunned temaga sellist lähedust, nagu teil oleks üks hing.

Kuidas käituda, kui lõpuks mõistsid, et sinu käik mõjus hirmutavalt nii talle kui ka sulle endale? “Võta asja rahulikult, käitu normaalselt ning lase tal öeldut seedida,” soovitab Berman. “Vaata, et sa ei jätaks endast võltsi muljet, kuna mehed saavad aru, kui nendega mängitakse.”
Tegele enda asjadega (veeda aega sõpradega, käi trennis), näitamaks, et saad ka ilma temata väga hästi hakkama. Ära loobu vastamast tema kõnedele ega tühista teie ühiseid plaane, kuna selline käitumine võib jätta mulje, nagu sul oleks häbi. Ära ka juhtunut uuesti jutuks võta — kaevaksid sellega endale vaid sügavama augu.

Elasid end võõra peal välja

Istute restoranis, aga kelner sai su tellimusest valesti aru (jälle!) ja mingi tšikk trügis sinust WC järjekorras ette. Otsustasid neile öelda, mida sa neist arvad, ja sinu kallim juhtus seda pealt kuulama. Kuigi su vihapurse polnud temale suunatud, mõjus see siiski eemaletõukavalt. “Ta nägi, et kaotasid enesevalitsuse, ja võib nüüd mõelda, et millal saabub hetk, mil valad oma viha tema peale välja,” ütleb Kirschner.

Kuna sa pole tegelikult vastik ega õel inimene, on sul luba luisata. “Vabanda end välja, öeldes, et sul oli tööl raske päev või kuulsid sõbralt halbu uudiseid ning see tegi sind ülitundlikuks,” soovitab Kirschner. “Kui võimalik, vabanda ka inimese ees, keda solvasid. Nähes, et mõistad, et su reaktsioon oli vale, tunneb ta suurt kergendust.”

Halvustasid teda ta sõprade ees

Kuigi su kallim teab, et oled keevavereline, loeb talle ka see, mida sõbrad sinust arvavad. Kuna nemad tunnevad sind vähem (oled seltskonnas uustulnuk), siis sa ei taha, et sinu suvaline nähvamine peika aadressil mõjutaks nende arvamust sinust.
Kui see peaks juhtuma, tuleks sul sellest nendega rääkida (pärast seda, kui oled oma kutiga asjad selgeks saanud). “Järgmine kord, kui kohtute, sulandu vestlusesse nii loomulikult kui vähegi võimalik,” soovitab Kirschner. Ütle neile: “Eelmine kord, kui kohtusime, oli mul õudselt halb päev olnud ja ma elasin end Martini peal välja. See oli minust kohutav.”
Ära looda, et nad vahejuhtumi kohe unustavad. Kui su kallim võib nähvamisest kiiresti toibuda, siis ta sõpradel ning perekonnal kulub selleks keskmiselt 6–12 kuud. “Neil ei ole sinust nii palju häid mälestusi kui su kallimal ja need võtmehetked, mida nad on tunnistanud, püsivad nende mälus kauem kui teie kahe puhul,” märgib Berman. Anna neile aega — küll nad andestavad sulle.