29.05.2013, 10:05
10 nippi, et su nädalavahetuse grillroog tuleks eriti maitsev ja hea!
FOTO:
Menüüinsener Ilmar Räni annab algavaks grillimise hooajaks mõned soovitused, millega grillimise ajal arvestada tasub.
- Aseta liha grillile, kui rest on kuum.
- Grillimise ajal pintselda toitu glasuurkastme või grilliõliga, et vältida kõrbemist.
- Grilliõli ei lase lihal grillresti külge kinni kõrbeda ning annab lihale või kalale ilusa pinna ja hõrgu maitse.
- Kui lihalõigu pealispinnale tekivad niiskuse piisad, on liha alumine külg pruunistunud ja pööramiseks valmis.
- Kui juba ühelt poolt grillitud lihalõigu pealispinnale tekib väike lihamahla loiguke, on ka teine külg pruunistunud.
- Liha pööramiseks kasuta mugavaid grilltange, mitte kahvlit, kuna muidu võib mahl lihast välja nõrguda. Marinaadis lihalõikude ja tooreste grillvorstide jaoks on parim kasutada lapiku otsaga grilltange. Lihalõiku tohib keerata vaid 1 kord!
- Grilli toitu alati kaane all, sest nii küpseb liha kiiremini ja ühtlasemalt ega lähe nii kiiresti kõrbema.
- Kergita kaant nii vähe kui võimalik, sellega tagad ühtlase kuumuse kaane all.
- Küpsenud lihatükid tõsta kuumale alusele järelküpsema (kaanega all).
- Kasuta maitsestamiseks ürte ja kirsi-, vaarika, kadakaoksi. Rosmariin, tüümian, basiilik annavad roale huvitava maitsenüansi.