1. Harja oma juukseid ettepoole kummardades, pea alaspidi. Nii jõuavad vajalikud õlid juurtest juukseotsteni.

2. Jälgi, et su juuksed oleksid korralikult niisutatud. Kasuta pärast pesemist niisutavat juuksepalsamit — see ei pea olema kallis salongitoode.

3. Ära pese oma juukseid iga päev. Lase naturaalsetel õlidel oma juukseid hooldada.

4. Ole oma juustega õrn. Keskmiselt kaotad sa päevas 70-150 juuksekarva, kuid kui sa juukseid pidevalt kisud ja katkud, siis võib see arv oluliselt suureneda.

5. Ära kanna tihedaid hobusesabasid ja punupatse. Mida kõvemini sa juuksekummi kinni seod, seda rohkem see su juukseid hõõrub ja lõhub. Püüa vältida metallist kinnitusosaga juuksekumme — need lõhuvad su juukseid kohe kindlasti.

6. Enneta pusasid, mida on pärast valus lahti kammida, pannes tuulise ilmaga juuksed kinni.

7. Väldi liiga pikki ja raskeid juuksepikendusi, mis su enda juukseid sikutavad.

8. Kasuta fööni, lokitange, sirgendajat jms kuumi tooteid võimalikult vähe. Veel parem, kui need üldse mängust välja jätad.

9. Jälgi, et sa saaksid toidust piisavalt rauda, proteiine ja vitamiine. Ära unusta, et kõik algab seest.

10. Väldi dramaatilist kaalukaotust. Kui kaotad kilosid, võid samaaegselt kaotada ka rohkem juukseid kui tavaliselt.

11. Lõõgastu. Stress on üks tüüpilisemaid juuste väljalangemise põhjustajaid.

12. Masseeri oma peanahka. See on üks efektiivsemaid ja ühtlasi ka mõnusamaid mooduseid juuksejuuri stimuleerida ja juuksekasvu kiirendada.

13. Kasuta õlisid. Tee endale oliiviõliga juuksemask ja jäta see ööseks pähe. Juuksed on siledad, niisutatud, läikivad ja tugevad.

14. Kalluta pead alla. Kalluta oma pead päevas 2-4 minutit allapoole. Verevoolu suuna muutumine stimuleerib juuksenääpse.

15. Trimmi juukseid. Iga mõne aja tagant on kasulik lõhenenud juukseotsad ära lõigata. Need ei takista juuksekasvu, ent mida tervemad su juuksed on, seda pikemad ja tugevamad nad näivad.

16. Tee juuksemaske. Naturaalsed kodused juuksemaskid näiteks muna ja meega tugevdavad juukseid kiiresti ja tõhusalt.

17. Kaitse juukseid päikese eest. Päikesekiirgus kuivatab juukseid, kuivus aga muudab kiharad hapraks ja juuksekarva kergesti murduvaks. Kanna suvisel ajal mütsi ja pihusta juustesse UV-kaitsega palsamit.

18. Harja juukseid regulaarselt. Kui harjad oma juukseid näiteks igal õhtul või hommikul enne dušši, mõjub see sarnaselt massaažile ja stimuleerib juuksekasvu.

19. Ära harja ega kammi märgi juukseid. Miski ei lõhu su juukseid rohkem, kui nende venitamine, kui need alles märjad on. Oota, kuni juuksed on enam-vähem kuivad ja kasuta siis laiade piidega kamme.

20. Investeeri kvaliteetsesse juukseharja. Unusta plastmass ja metallist harjased. Ka puit pole parim valik, sest selle harjastele võivad tekkida n-ö pinnud, mis su juuksed kinni püüavad ja katki tõmbavad.

21. Hoidu suitsetamisest, alkoholist ja mullijookidest — need muudavad nõrgemaks nii su keha, kui juuksekasvu.

22. Ära pese juukseid liiga kuuma veega. Leigest, soojapoolsest veest piisab täiesti, et šampoon välja loputada. Lõpus loputa alati külma veega, nii turgutad peanahka.

23. Maga piisavalt. Magamise ajal uueneb nahk kiiremini ja ka juuksed kasvavad siis paremini — ega Uinuval Kaunitaril asjata nii pikad ja kaunid kiharad olnud.

24. Kui teed õlimaske, siis ära unusta, et õli tuleb tarbida ka seespidiselt. Paljude lemmik on just kalamaksaõli.

25. Loputa vihmaveega. Vihmavesi värskendab su juukseid ja muudab need veelgi tugevamaks. Ka nõgesevesi on kuuldavasti kasulik.

Allikad: wikihow.com, howtomakehairgrowfaster.com, myhomemadebeauty.com