1. Need raskendavad kõndimist
Pole vahet, kas kavatsed kõndida pikka maad ühtlasel teel või lühikest maad munakividel, kontsad ei tee sinuga kummaski olukorras koostööd ja milleks kanda jalanõusid, mis piiravad su käike ja tegemisi?

2. Milleks end vigastada?
Kõrgeid kontsi kandes on väga lihtne jalg kogemata välja väänata, ninali kukkuda või kontsaga kuhugi pragudesse kinni jääda. Ai! Milleks?

3. Kõrgete kontsadega on võimatu autot juhtida
Mitmed naised hoiavad autos madalaid jalanõusid, et need siis kohale jõudes kõrgete kontsade vastu vahetada. Kas see ei tee kontsadest mitte pööraselt ebapraktilisi jalanõusid?

4. Kontsad aeglustavad sind
Sa pole kontsi kandes eriti kärme auto eest ära hüppama või päti eest ära jooksma. See ei tähenda, et peaksid vaid treeningtosse kandma, aga võiksid siiski kanda jalanõusid, millega oled võimeline veidikenegi jooksma ja hüppama.

5. Need rikuvad su jalgade välimuse
Kui su jalad on pidevalt kontsakingadesse surutud ja ebaloomulikus asendis, hakkab see pikapeale välja paistma inetu soonilise naha ja “krussi” tõmbunud varvaste näol. Vaata kasvõi Sarah jessica Parkeri või Paris Hiltoni jalgu… Tahad sa tõesti samasuguseid?

6. Kontsad ei tee sind pikemaks!
Arvad, et kui oled 150 cm pikk, siis 15sentimeetrised kontsad teevad sind hoobilt pikemaks? Eksid — mida lühem sa ise oled, seda rohkem paistab välja su kontsade kõrgus ja lõpptulemusena näed välja nagu õnnetu laps, kes pääses ema riidekapi kallale.

Allikas: allwomenstalk.com