1. Loe retseptiraamatuid
Retseptiraamatutega tutvumine on esimene samm, mis sul astuda tuleks. Olles läbi lugenud juba mõningad retseptid, hakkad vaikselt saama aimu, kuidas midagi valmistada on võimalik, mida millegi keetmisel, praadimisel või küpsetamisele tähele tuleb panna jne.

2. Vaata teisi
Vaata, kuidas mõni su osav tuttav süüa valmistab või jälgi erinevaid kokasaateid ning püüa nende tehnikat meelde jätta ja jäljendada. Kindla raudreeglina ei saa kellegi nõuandeid siiski võtta, sest kõigil on oma stiil ja meetodid, kuid vähemalt saad kätte koha, kust alustada.

3. Kasuta tuttavaid maitseid

Kõige meelsamini valmistab inimene enda lemmiktoite, seega kui sa ise näiteks kala ei söö, ära hakka kellegi teise rõõmuks peene kalaroaga katsetama. Jää endale tuttavate ja turvaliste maitsete juurde ja alles siis, kui tunned end neid toite valmistades juba kindlamat, laienda haaret.

4. Kaasa oma pere ja sõbrad
Enne kui hakkad kellelegi teisele oma toite pakkuma, paku neid oma pereliikmetele ja kõige lähedasematele sõpradele. Nemad annavad ausat tagasisidet, ega poeta toitu salaja viisakalt salvräti sisse. Vaid mingisugust tagasisidet saades õpid sa paremini toitu valmistama ja maitsestama.

5. Ära aja asja keeruliseks
Sa ei vaja kõiki neid erinevaid potte, panne ja kulpe, et osav olla. Alusta kõige lihtsamatest töövahenditest ja liigu alles sealt edasi. Selle asemel, et mingi roa jaoks uusi spetsiaalseid nõusid osta, püüa seda esmalt olemasolevatega valmistada, muidu ei mahu sa varsti enam oma kööki äragi.

6. Mõõdukann ja köögikaal on su parimad sõbrad
Kui oled alles algaja, pea kogustest kinni ning kasuta kõike täpselt nii palju, nagu retseptis öeldud. Improviseerimine jäägu osavamatele kokkajatele.

Allikas: allwomenstalk.com