1. Hoia igapäevased vajalikud asjad ühes kohas. Olgu sul kogu muu segaduse juures vähemalt üks priske kott, kus on kõik olulisem, mida sa vajad.

2. Paki asjad, mida sa esimesena vajad läbipaistvatesse karpidesse, et need hõlpsasti üles leiaksid.

3. Mähi nõud ja muud kergesti purunevad esemed riiete sisse — nii ei vaja sa mullikilet!

4. Õrnemad klaasid võiksid veel eraldi puhaste sokkide sisse pista, et need omavahel kokku ei kõlksuks.

5. Kirjuta kastidele, mis on nende sees ja ühtlasi, millisesse ruumi need lähevad.

6. Tee esimese asjana korda uus vannituba. Pese seinad, põrandad ja tualett, vaheta ära dušikardin, vii sinna puhtad rätikud ja pesemisvahendid. Pärast pikka kolimispäeva, tahad sa kindlasti kuuma duši alla minna.

7. Pane puudritoodete karpidesse vatipadjad ja pallikesed, et puuder laiali ei pudeneks.

8. Kata oma vedelate toodetega pudelite suud toidukilega ja keera siis kork uuesti peale. Nii väldid võimalikku lekkimist.

9. Paki taldrikud vertikaalselt, mitte horisontaalselt — nii on väiksem tõenäosus, et need purunevad.

10. Kinnita kappide ja kummutite sahtlid kile või teibiga.

11. Tee pilt oma elektroonikast, et mäletaksid pärast, milline juhe millisesse auku käib. 

12. Hunniku kastide asemel, vaata, kas sul on juba sobilikke asju, mis sind kolimisel aitavad: kingakarbid, korvid, reisikohvrid…

13. Kiireim moodus riidepuudel rippuvad rõivad kokku pakkida? Lükka need nii tihedalt kokku kui saad ja “istuta” need prügikotti. Tõmba kott tihedalt kinni (riidepuud jäävad kotisuust välja).

14. Kasuta vaakumkotte ja säästad kõvasti ruumi.

15. Kui sul on palju suuri, raskeid ja kalleid esemeid, mõtle kolimisabi palkamisele. Miks? Sest kui sa ise midagi ära lõhud, on see sinu süü, kuid kui kolijatel juhtub õnnetus, vastutab kolimisfirma.

16. Kui lahkud üürikorterist, tee sellest enne lahkumist fotosid. Nii ei saa keegi mõnda hiljem katki läinud asja sinu kraesse veeretada.

17. Muuda oma aadress vähemalt kaks nädalat enne uude kohta kolimist.

18. Hakka juba kaks nädalat enne kolimist külmikus ja kappides olevaid toite tarbima ja osta juurde nii vähe kui võimalik.

19. Soeta väikesed plastikkotid, kuhu saad panna kõikvõimalikud vidinad, mis muidu kaduma võivad minna (kruvid, naelad, konksud jne)

20. Võta kaasa vaid see, mida tõeliselt tahad, vajad ja kasutad ning ülejäänu viska minema, anneta heategevuseks või jaga sõpradele.

Allikas: buzzfeed.com