RETSEPTID: rabarberi-kuusevõrse salat ja maasika-sparglisalat
Rabarberi-kuusevõrse salat
2 kg rabarberit
5 spl õunaäädikat
1 klaas suhkrut
1 tk suurema sidrunikoor
1 tk viilutatud ja marineeritud punast sibulat
1 klaas kuusevõrseid
300g lehtsalatit
½ tl jahvatatud nelki
3 spl oliivõli.
Koori rabarberid ja tükelda kuubikuteks. Pane suhkru, kaneeli ja õunaäädikaga tõmbama ca üheks tunniks.
Viiluta punane sibul nii õhukesteks ratasteks, kui suudate ja tehke ka marinaad(vesi, äädikas, suhkur, sool) Pese salat ja kuivata. Pane kõik kokku, piserda peael õliivõli ja lisa suhkrut,kui tundub hapu.
Natukene soola ja pipart ja ongi valmis.
Maasika-sparglisalat
300g rohelist sparglit
300g maasikaid
100g rukolat
100g peedilehti
1 tk käharjääsalat
1 kurk
20 g värsket münti
Oliivõli
1 tk laimimahl
Sool, suhkur
Pipar
Koori sparglid kergelt ja keeda neid 30 sekundit kuumas vees, jahuta jäävees. Tükelda sparglid viieks.
Pese ja tükelda maasikad neljaks. Pese ka salatid ja rebi suupärased tükid.
Koori kurk ja tükelda kuubikuteks.
Sega kõik kokku, tee õlist ja laimimahlast kaste ning maitsesta.