Uuring näitas, et 15-minutiline jalutuskäik umbes pool tundi pärast sööki langetab veresuhkru taset sama palju kui 45-minutiline jalutuskäik. Veresuhkru tase tõuseb tavaliselt kuni kolme tunni jooksul pärast söögikorda. Energia põletamiseks hakkab keha tootma insuliini. Teise tüübi diabeedi puhul ei tooda keha aga piisavalt insuliini, et keha suudaks ise suhkru taset piisavalt langetad ning liikumise abil saame ise kehal sellele protsessile kaasa aidata. Liikudes aitavad lihased kehal vabaneda glükoosist ja veresuhkrust, talletades ülejäägi lihastes või maksas, et kasutada varusid hiljem energiana. 

Lühike jalutuskäik on kõige kasulikum just õhtusöögijärgselt, sest sageli on just õhtusöök päeva rammusaim eine ja tõstab veresuhkru taseme liialt kõrgele kuni hommikuni. Jalutuskäik aga aitab veresuhkru taseme normi viia. 

Jalutuskäik on tähtis just vanematele inimestele, sest insuliinitootmine vananedes aeglustub ja insuliinitase hakkab pärast lõunat langema. Vanurid aga istuvad pärast sööki tihti teleri ette, mistõttu on veresuhkru tase pidevalt kõrge. Kõrge veresuhkrutasemega magama minek on kehale aga väga kahjulik.