02.07.2013, 10:24
RETSEPT: krõmps õunasalat
FOTO:
Kogused on antud kahele portsjonile
Vaja läheb:
• 1 peotäis Kreeka pähkleid
• 4 sl sidrunimahla
• 400 g noori porgandeid
• 1 roheline 'Granny Smithi' õun
• 1 punane 'Kanzi' õun
• 0,5-1 dl rosinaid või kuivatatud
kirsse
• 4 sl oliiviõli
• 2 sl mett
• soola-pipart
• Rösti Kreeka pähkleid 180-kraadises ahjus 5 minutit ja jahuta. Sega pool sidrunimahlast kooritud ning ribadeks lõigatud või jämedalt riivitud porgandite ja viilutatud õuntega ning lisa pähklid ja rosinad. Klopi kastmeks ülejäänud sidrunimahl, õli ja mesi. Maitsesta soola-pipraga ning sega salatisse.
• Võid salatile lisada ka peeneks hakitud värsket kapsast, pisut hakitud punast sibulat ning segada kastme hulka 1 dl majoneesi.