Lapsed jooksevad kontoris ringi, jalgade müdina saatel pole kellelgi võimalik keskenduda. Siis räägivad nad vahet pidamata, kohe päriselt — vahet pidamata! Mängivad omavahel, tahavad ema tähelepanu, näitavad kolleegidele enda tehtud joonistusi ja tahavad arutada, kuidas eile üks koer jooksis otse vette ja siis raputas ennast ja siis tuli veest välja ja siis läks liiva peale magama. Õudselt nummi, aga MIND EI HUVITA!!!

Mitte keegi kontoris ei salli siin käivaid lapsi, ka teised lapsevanemad mitte. Sest nemad on suutnud oma võsukesed suveks mujale organiseerida ega vea neid austusest teiste vastu iga jumala päev kontorisse kaasa. Miks ühed lapsevanemad saavad ajaplaneerimisega hakkama, aga teised ei viitsigi vaeva näha ja panevad oma pohhuismiga paljud teised ebamugavasse olukorda? See näitab ka lapsevanema planeerimisvõime ja ka tööoskuste kohta tegelikult palju, sest inimene, kes ei suuda talvel suveks plaane ette teha, ei ole väga oskuslik planeerija.

Kõige hullem on ju see, et ega need lapsevanemad ise ka tööl midagi tehtud ei saa. Üks laps tahab juua, teine süüa, siis on ühel igav, teisel saab tahvelarvuti aku tühjaks. Seejärel väsivad nad ühe koha peal istumisest ja hakkavad jooksma, ema peab neid taga ajama ja pidevalt keelama. Kuidas nii saab töötada?

Kusjuures mõnikord tegelikult avastan, et mu selja taga istub ühe teise kolleegi väike laps, aga tema on nii vaikne ja rahulik, et keegi ei teagi, et ta seal on. Selliste laste vastu pole kellelgi midagi, tooge neid kasvõi lasteaiatäis.

Aga lapsed, kes segavad teisi, peaksid suveks endale teise koha leidma ja nende emad ei tohiks panna oma kolleege olukorda, kus kontoris töökõnede tegemiseks peab majast välja tänavale minema, sest laste kisa lihtsalt ei võimalda sees rääkida. Olen pidanud isegi paar projekti õhtul kodus lõpetama, sest tööl pole võimalik keskenduda, kui üks kolmeaastane vilistab kõrva ääres või laulab "põdlal maja metsa sees" ja uurib, et emme, kes see põder on ja miks ta loomaaias ei ela.

Emad, miks te ei mõista, et põhjustate oma kolleegidele tohutult palju ebamugavusi sellega, et oma lastekarja tööle kaasa toote?