Lugeja RETSEPT nädalavahetuseks: muraka-toorjuustukook
PÕHI:
12 Digestive küpsist
2spl fariinisuhkrut
80g võid
Purusta küpsised, lisa suhkur ja sulatatud või, sega, suru segu 24cm läbimõõduga vormi põhja.
TÄIDIS:
400g Farmi toorjuustu
2 muna
1dl suhkrut
1tl vaniljesuhkrut
Sega kõik koostisosad omavahel, soovi korral vahusta miksriga. Vala segu põhjale ja küpseta 20 min eelsoojendatud 200 kraadises ahjus. Tõsta välja ja jahuta pool tundi.
PEALE:
500g hapukoort
0,5dl suhkrut
2tl vaniljesuhkrut
Sega kõik kokku ja vala koogile ja küpseta veel 10 minutit samas kuumuses. Võta ahjust välja ja jahuta täielikult.
KATE:
250g murakamoosi
1 dl apelsinimahla
3 lehte zelatiini
Pehmenda zelatiini külmas vees 5 minutit, pigista kuivaks ja sulata kuumas apelsinimahlas. Lisa murakamoos. Vala koogile ja aseta kook külmkappi, soovitavalt üleöö seisma.