Grillitud hakklihapätsid kreeka salatiga
4 portsu
Grillpätsid
• 1 punane sibul, hakitud
• 500 g kodust või seahakkliha
• 6 röstsaiaviilu (u 70 g)
• 1 sl kuivatatud punet
• 1 suur muna
• 1 suur küüslauguküüs, hakitud
• soola-pipart maitse järgi
• oliiviõli pintseldamiseks
Sega kõik ained ühtlaseks, vormi 12–14 pätsikest ja vajuta need lamedamaks. Pintselda mõlemalt poolt oliiviõliga ja grilli või prae mõlemalt poolt ning seest küpseks.
Rediselisand
• 1 tops kreeka või muud maitsestamata jogurtit
• 10 redist, õhukesteks ribadeks lõigatud
• 1 väike küüslauguküüs, purustatud
• soola-pipart maitse järgi
Salat
• 4 suurt tükeldatud tomatit või 500 g viilutatud kirsstomateid
• 1 kooritud ja tükeldatud pikk kurk
• 1 viilutatud väike punane sibul
• 20 oliivi
• 1 tl kuivatatud punet
• 100–150 g tükeldatud fetajuustu
• soovi korral 1–2 kooritud ja viilutatud avokaadot, 5 sl oliiviõli