14.08.2013, 23:00
10 nõuannet kurkide marineerimiseks
FOTO:
Santa Maria jagab meiega lahkelt häid nippe-nõuandeid, mida kurkide marineerimisel kõrva taha panna!
- Hapendamisel kasuta vähem soola, kui vanemat tüüpi kokaraamatutes soovitatud. Tänapäeval on suund vähema soola kasutamise suunas. Hapukurkidele iseloomuliku maitse annab mitte niivõrd sool, kui piimhappebakterid oma tegevusega.
- Väljakasvanud pikemad kurgid võib lõigata viiludeks, valada üle marinaadiga ja säilitada väiksemates karpides, sügavkülmas .
- Kurkidele marinaadi keetes arvesta, et marinaadi saaks vähemalt 1/3 kurkide kogusest.
- Külma säilituskoha puudumisel pastoriseeri kurke 20 minutit 90°C juures, et peatada piimhappebakterite tegevus ja tagada kurkide säilivus.
- Kurkide säilivuse parandamiseks ja kõmpsu kurgi saamiseks lisa marinaadidesse küüslauku ja mädarõigast.
- Pannes kurgid ööpäevaks soolaga maitsestatud vette säilivad nad paremini.
- Kehvemate hoiutingimuste puhul tasub kurke marineerida mitte hapendada.
- Marineerimine võimaldab kasutada erinevaid põnevaid maitsekombinatsioone ja erinevad vürtse — nagu näiteks must pipar, vürts, kaneel, nelk, sinepiseemned, kadakamarjad või tšilli.
- Kurkide marineerimisel tasub marinaadi äädikalahus valmistada üsna lahja , et pääseks mõjule vürtside maitse ning kurkide endagi maitse säilib lahjemas äädikalahuses paremini.
- Suhkru kasutamine marinaadis pehmendab soola maitset.