Apelsini-porgandipuder
(ühele inimesele)

1 dl vett
1 dl apelsinimahla
50 g riivitud porgandit
½ dl mannat
Veidi soola
1 spl suhkrut

Sega kõik ained nõus, mida saab panna mikrolaineahju.
Keeda putru mikrolaineahjus neli minutit, vahepeal segades. Kui keeta putru pliidil, siis võtab valmimine aega 10 minutit.

Värske puder
(ühele inimesele)

2 dl maitsestamata jogurtit
1 spl rukkikliid
2 spl kaerahelbeid
1 spl linaseemneid
1 banaan
3 spl mustikaid
Mett

Sega jogurt kuivainetega ning lase öö läbi seista külmkapis. Lisa mett, tükeldatud banaanid ja mustikad. Sega veidi mikseriga ning lase hea maitsta.
Vahelduseks võib kasutada vaarikat-mustikat, maasikat-vaarikat. Jogurti asemel võib kasutada ka piima.

Õuna-marjapuder
(4 inimesele)

1 l vett
1 ½ dl kibuvitsamarju või pohli (võib kasutada ka külmutatud pihlakamarju)
300 g õunu
1 ½ dl suhkrut
½ tl soola
2 dl kaeramannat

Pese kibuvitsamarjad ning puhasta need. Marjad pane koos veega keema nii 15 minutiks. Sõelu mahl välja ning pressi marju kahvliga, et saaks rohkem mahla kätte. Kalla mahl tagasi potti, lisa kooritud õunaviilud, suhkur ja sool. Keeda kuni õunad on pehmed.
Lisa kaeramanna ning hauta putru nii 15 minutit. Sega paar korda vahepeal.
Jahuta puder ning vahusta mikseriga kohevaks.