25.10.2013, 17:05
Nädalavahetuseks selgeks: millist õlut millise toidu kõrvale juua?
FOTO:
Õllesommeljee Kristjan Peäske jagab ajakirja Anne & Stiil novembrinumbris nõuandeid, kuidas sobitada õlu ja toit omavahel nii, et saaks selle kõige ehedama maitseelamuse! Niisiis, kui õllevalik teeb sind nõutuks, pane need nipid kõrvataha!
Heledad õlled: vütsikamad Aasia ja Mehhiko road, grill-liha, pitsa, kerged suupisted.
Pils-tüüpi õlled (Tšehhi hele): grillkala, magushapud Aasia road, sushi ja mereannid, hapukapsas-verivorst.
Kerge tume õlu: kuumsuitsukala, grillkana, grillitud toorvorstid, klassikalised Eesti juustud ja suitsujuust, Ungari guljašš.
Porter: tummised pajaroad, karamelli ja šokolaadiga desserdid, pika laagerdusajaga juustud magushapu moosiga, tugevamad road.