Beaujolais` regioon asub Lyonist põhjas. Beaujolais Nouveau viinamarjasordiks on Gamay ja need korjatakse käsitsi hooaja viimasest saagist. Pudelisse pannakse vein vaid 6-8 nädalat pärast saagikorjamist ja nii on selles väga vähe tanniini.

Beaujolais Nouveau sündi tähistatakse Prantsusmaal novembri igal kolmandal neljapäeval. Tulevärk, muusika ja festivalid on märksõnadeks.

Omal ajal oli tegu odava veiniga, mida kohalikud valmistasid tähistamaks saagikorjehooaja lõppu. Kuni Teise maailmasõjani tehti veini vaid kohalikuks tarbimiseks. Beaujolais AOC (Appellation d’Origine Contrôlée — kontrollitud päritolu sertifikaat põllumajandustoodetele Prantsusmaal) loomisel 1937. aastal kehtestatud reeglite järgi polnud antud aasta veini lubatud müüa enne 15. detsembrit. 1951. aasta 13. novembrist sellist piirangut enam pole ja anti eriluba varasemaks müügiks veinile, mida nüüd tunnemegi Beaujolais Nouveau nime all. 

Tänapäeval valmistab seda noort ja populaarset punaveini mõni tosin veinimaja, kes haldavad ligi 4000 viinamarjaistandust.

Huvitav on teada, et näiteks aastal 2010 tuli turule 35 miljonit pudelit Beaujolais Nouveau`d, millest 7,5 miljonit müüdi kohalikes supermarketites, 15,5 miljonit läks ekspordiks: peamiselt Jaapanisse, Saksamaale ja USA-sse.

Winespectator.com 2013. aasta Beaujolais`dega ja hinnangut saab lugeda SIIT (inglise keeles).