Töötu noormees, kes peitis pea liiva alla

Asenduskodu teenuselt lahkunud noor sai endale tugiisiku põhjusel, et isegi vaatamata töökoha olemasolule, esines tal perioode, kus ta tööle ei jõudnud vaid lukustas ennast koju, ei reageerinud tööandja telefonikõnedele ning kaotas seetõttu töökoha. Kuna tegemist ei olnud sõltlasega, otsustati selliseid olukordi ennetada ning temaga tegeles tugiisik, kes on tema endine asenduskodu kasvatajana.

Kuigi noormees läks igal hommikul tööle, tekkisid tugiisikul kahtlused, sest noore jutud ametikõrgenduse ja auto osas olid pisut kahtlustäratavad. Kahtlust süvendas asjaolu, et kui tugiisik palus tuua noorel tema töölepingu, et vaadata koos läbi lepingujärgseid tingimusi, siis "unustas“ noor esialgu selle kohtumisele kaasa tuua ning kadus lõpuks terveks nädalaks ja eiras telefonikõnesid.

Seepeale helistas tugiisik ettevõttesse, kus noor väitis end töötavat ning sai sealt üllatava vastuse, et selline inimene ei ole seal kunagi töötanud. Lõpuks õnnestus tugiisikul noorega uuesti kontakt saada ning pärast mõnetunnist vestlust tunnistas noor lõpuks, et tal pole töökohta. Tänaseks on tehtud juba esimesed sammud reaalse töökoha leidmiseks.

Ka sina saad aidata!
Sinagi saad anda oma panuse tugiisikuteenuse jätkumisele ja anda võimaluse asenduskodust lahkuvatel noortel nõu ja abi saada!


Helistades numbril 900 8830 annetad 5 eurot


Helistades numbril 900 8838 annetad 10 eurot


221049649748 — “Astume koos ellu”


Aitäh!

Tütarlaps, kes tahtis põgeneda Hispaaniasse

Üks teenusel olev noor tütarlaps on plaaninud Hispaanias abielluda aafriklasega, et mees saaks Schengeni viisa. Seoses sellega tekkis vajadus tugiisiku järele ning ta sai suunatud Eda Möldri juurde, kes tegeleb Eestis igapäevaselt inimkaubanduse ja prostitutsiooni ohvrite nõustamisega.

Tänaseks on tütarlaps küll kaks korda käinud Hispaanias, kuid abiellunud veel ei ole. Supervisioonis sai tugiisik muuhulgas infot, et kuna Eesti on EL liige, siis saab välismaalasega abielluda ka Eestis, selleks ei pea minema mujale EL riiki, küll aga on tal võimalus pärast saada abi riigilt, kui midagi juhtuma peaks ja ei lähe selliselt nagu tütarlaps endale on ette kujutanud. Kui abielutehing on toimunud Eestis, siis on abivõimalus oluliselt suurem. Abielutehing jäi ära ja neiu on suhted selle mehega katkestanud.