Uskuge või mitte, aga ladusa õhtusöögi organiseerimisele võib kaasa aidata ka oskuslik külmkapi kasutamine. Eestis populaarseimate külmikute tootja Samsung annab viis soovitust, kuidas külmkapp jõuluõhtusöögi jaoks oma kasuks tööle panna.

Soovitus nr 1. Korrasta paar päeva enne üritust oma külmik ning viska ära kõik ebavajalik. Enne kui lähed tegema sisseoste, veendu, et sul on nende jaoks külmikus ruumi ning viska ära säilivusaja ületanud tooted.

Soovitus nr 2. Valmista eelroana pakutavad suupisted päev varem. Viilutatud köögivilju ja juustusid saab paar päeva külmikus värskena säilitada, seega võid need vabalt ka varem valmis hakkida. Oluline on neid aga õigesti säilitada sobivas karbis või suletud kotis külmiku sobivas osas. Paljudel külmikutel on selleks eraldi juur- ja puuviljade jaoks mõeldud hoidik. Mõnedes külmikutes on isegi nii peened süsteemid, mis kontrollivad erinevate külmkappide sektsioonide temperatuuri ja niiskust.

Soovitus nr 3. Desserdiks paku külma eelvalmistatud magustoitu nagu näiteks kausitäis värskeid marju, mis on üle valatud meega ning maitsestatud ricotta juustuga ning pane need külmikusse oma aega ootama. Selliselt saad ka ise osaleda õhtusöögijärgses vestluses selle asemel, et kööki magustoitu valmistama tormata.

Soovitus nr 4. Kui pidupäev on käes, korrasta oma külmik. Muuda riiulite asetust, et mahutada külmkappi kõik joogid, kandikud, koogid või suuremad esemed näiteks praad. Mitmetel külmkappidel on palju võimalusi hoiuruumi kohandamiseks ja maksimeerimiseks. Mõnede mudelite juurde kuuluvad pikad eemaldatavad kandikud, mis katavad kogu külmkapi laiuse ja mille võib asetada otse külmikust lauale, säästes seeläbi aega ja vähendades mustade nõude hulka.

Soovitus nr 5. Planeeri ette ka köögi koristamine. Alusta õhtut tühja nõudepesumasinaga, asetades laualt tulnud mustad kausid koheselt masinasse. Pühi kergpuhastatavatel keraamilistelt küpsetuspindadelt plekid ja pritsmed kui need on alles värsked, ent ole kuumade pindadega ettevaatlik. Kuna eelnevalt oli külmkapp korrastatud, saab pärast pidu järele jäänud toidukraami ilma probleemideta külmikusse tagasi asetada.

Lihtne on pimestada külalisi unustamatu söögikorraga, ent ära unusta seda, et eelkõige armastavad nad sinu seltskonda. Õhtusöögi planeerimisega saad nii kooki serveerida kui ka ise seda koos seltskonnaga süüa.