Kolm kerget RETSEPTI Figuurisõpradelt: marineeritud lõhe, vürtsikas kapsas, rummi-mandli pralineed
Marineeritud lõhe tilli ja sinepikastmega
6 portsjonit
1 laimi koor
25 g suhkrut
1 sl soola
1 tl purustatud rosepipart
50 g riivitud toorest peeti
1 sl hakitud värsket tilli
400 g nahaga lõhefileed
väike peotäis noori hernevõrseid
kastmeks
1 sl hakitud värsket tilli
2 tl mahedamat sinepit
6 sl maitsestamata jogurtit
Kala on vaja 24-48 tundi enne serveerimist marineerida. Valmista marinaad, selleks riivi laimikoor ja toores peet ning sega kokku suhkru, soola, rosepipra ja tilliga. Sega hoolega läbi..
Pane valmis foolium, mis on 2 x pikem kui lõhe ise, aseta sellele kala nahk allpool ning pane peale marinaad. Paki hoolega foolium kinni ning keera ettevaatlikult kala ümber, et nahk jääks ülespoole. Aseta suurele taldrikule ning lase külmas seista 24-48 tundi.
2 tundi enne serveerimist võta kala fooliumist, eemalda marinaad veidikese külma veega. Kuivata rätikuga ning aseta lõikelauale nahk allapoole. Lõika terava noaga filee nahalt diagonaalselt viiludeks. Aseta viilud taldrikule ning garneeri hernevõrsetega.
Kastmeks maitsesta jogurt sinepi ja tilliga, lisa mõned rosepiprad. Serveeri koos kalaga.
Väikesed mandli-rummi pralineed
24 tk
õli spray
60 g täisteranisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
50 g sõelutud tuhksuhkrut
20 g jahvatataud mandleid
1 muna
½ tl vaniljesuhkrut
1 sl rummi
50 g võid
30 g valget šokolaadi, sulatatud
dekoratsiooniks
75 g piimašokolaadi sulatatud
Kuumuta ahi 180 kraadini ja niisuta 24 muffini vormi õli sprayga.
Pane jahu, küpsetuspulber, tuhksuhkur ja jahvatatud mandlid kaussi. Klopi lahti muna, lisa vaniljesuhkur, rumm ja sulatatud margariin ning sulatatud valge šokolaad. Lisa segu jahusegu hulka ja sega hoolikalt läbi.
Jaota segu muffinivormidesse ja küpseta ahjus 10 minutit, võta välja vormidest ning lase jahtuda. Sulata piimašokolaad ja tilguta pralineedele.
Vürtsikas punane kapsas
2 tl õli
2 punast sibulat
2 nelgitera
1 tähtaniis
1 kaneelipulk
5 kadakamarja
2 loorberilehte
1 riivitud õun
1 kg punast peakapsast, hakitud
1 sl rosinaid
50 ml punase veini äädikat
1 sl pruuni suhkrut
Kuumuta suurel pannil või poti põhjas õli, lisa hakitud punane sibul, nelgiterad, tähtaniis, kaneelipulk ja kadakamarjad. Kuumuta kuni sibul on pehme, lisa loorberilehed ja riivitud õun ning kuumuta mõni minut. Lisa punane kapsas ja rosinad, punase veini äädikas ja suhkur ning jätka hautamist umbes 45 minutit aeg-ajalt segades. Serveeri soojalt.