1. Nad ei eelda halvimat

Hämmastav on see, et kui paljud probleemid oleksid olemata, kui me neid ise ei looks. Positiivsed inimesed teavad, et rutakate järelduste tegemine on tihtilugu halb idee. Selle asemel, et endast välja minna, kui su kirjale või kõnele ei vastata ning mõtlema hakata: “Äkki ma ei meeldigi neile?” vaid lähevad oma päevaga edasi mõeldes hoopis nii: “Tal on ilmselt kiire ja seepärast ei ole ta mul kõnele/kirjale vastanud.” Enne, kui nad otsustavad teise inimese ebausaldusväärsuse, püüavad nad enne tema kohta võimalikult palju teada saada.

2. Ei pea pikka viha

Positiivsed inimesed teavad, et pika viha pidamine teeb elus ainult haiget ning lasevad sellel minna. Nad otsustavad selle asemel aktsepteerida ning andestavad neile tehtud halva ja lähevad oma eluga edasi, samal ajal õppides möödunud juhtumist.

3. Ei lävi “mürgiste” inimestega

Positiivselt meelestatud inimesed ei lase negatiivsetel ja “mürgistel” inimestel end kaasa lohistada. Selle asemel ümbritsevad nad end teiste positiivsete inimestega, kellega on koos tore ning inspireeriv koos olla. Mõtle nüüd sellele, miks peaks positiivne inimene aega veetma inimesega, kes halab iga asja üle ning klatšib kõiki ja kõike taga? Nad teavad, et sellele küsimusele ei ole ühtegi head vastust.

4. Ei võrdle end teistega

Positiivselt meelestatud inimesed saavad aru, et kõik inimesed on ainulaadsed ning neil kõigil on oma isiklik edu ja tänu sellele ei võrdle nad end teistega. Nad on kindlad selles, mis neil on ja mida nad teevad. Selle asemel, et keskenduda sellele, kuidas ja mida teised teevad, pööravad nad tähelepanu sellele, mida nad ise teevad ning kuidas oma ISIKLIKKU elu parandada.

5. Nad ei igavle

Igavus on koht, kus inimese loovus, inspiratsioon ning tootlikkus sureb. Seevastu positiivsed inimesed on neid ümbritsevast lummatud. Nad uurivad maailma entusiasmi ning uudishimuga ning küsivad võimalikult palju küsimusi. Sellele väitele sarnane lõbus fakt on see, et kas sa teadsid, et sinu kehas (nagu kõigis inimestes) on aatomeid, mis loodi 13 miljonit aastat tagasi tähel? Tõsilugu, seega sa ei saagi igav olla!

Loe veel positiivsete inimeste elutarkusi Hingepeegli artiklist "14 asja, mida positiivsed inimesed ei tee"!