1. Vali erk toon

Põsepuna ei pea olema tagasihoidlik kahvaturoosa, beež või korallikarva. Miks mitte osta neoonroosa või hoopis kärtspunane põsepuna? Toosis näeb see ehk pisut hirmutav välja, kuid õigesti peale kandes jääb see loomulik ja kaunis. Sellise tooniga ei tasu aga liialdada — kanna seda veidi põsesarnadele ja hajuta suure koheva pintsliga.

2. Kanna seda huultel

Miks mitte kanda roosakat põsepuna ka huultele? Selleks ei pea kasutama ilmtingimata kreemjat põsepuna — kui paned huultele esmalt huulepalsamit (aga mitte läiget) ja lisad siis sõrmeotsaga põsepuna, saad huultele mõnusa marjase tooni. Muide, see püsib ka kaua paigal!

3. Põsepuna KUHU?

Kui panes põsepuna, siis ära unusta oma kõrvanibusid. Just, kõrvanibusid — paljud naised kasutavad seda trikki. Roosikarva kreemja põsepuna lisamine kõrvanibudele muudab näo säravamaks ja n-ö ärkvel olevamaks. Kanna sama tooni ruuži ka põskedele.

4. Kombineeri julge huulepulgaga

Paljud naised jätavad silmapaistvat huulevärvi kandes põsed tagasihoidlikuks ja vastupidi. Tekib küsimus miks, sest tegelikult on täiesti sobilik kahte julget tooni omavahel kombineerida. Tuleb leida vaid õige tasakaal. Kanna esmalt peale huulepulk ja alles siis põsepuna — nii kontrollid paremini „klouniefekti”. Silmadel piirdu siis vaid ripsmetusiga.

5. Joonista C

Kanna ruuži peale C-tähena, alustades põsesarnast ja lõpetades kulmude kohal — just, nii kõrgele võid samuti põsepuna kanda. See tekitab illusiooni, et valgus ja sära tuleb sinu seest, mitte ei lange sulle peale. Aga kasuta väga tagasihoidlikku tooni, milles ei ole liiga palju sädelevaid osakesi.

6. Ole kumav

Õlise ja kumava naha vahel on väga õhuke piir. Sa ei taha, et su nägu näeks välja õline! Siin on nipp, kuidas saada kaunis ja kumav jume: võta hernesuurune kogus päevakreemi ja sega sinna pisut kreemjat põsepuna. Seejärel kanna see meelekohtade suunas hajutades oma põsesarnadele. Kreem aitab põsepunal paremini sulanduda, tulemuseks on loomulik ja puhanud jume

7. Kasuta erinevaid toone

Ära karda põsepunatoone omavahel segada. Katseta erinevate värvidega, kuni leiad huvitavate lahenduste seast endale sobivaima. Kanna aga põsepuna peale kergete, vaevu nahka puudutavate pintslitõmmetega ning tee seda naturaalses päevavalguses.

Allikas: allwomenstalk.com