03.03.2014, 23:00
VastlapäevaRETSEPTID: Neli erinevat hernesuppi
FOTO:
Vastlapäevasöök on hernesupp ja iga eestlane teab seda. Lihtsaima vastupanu teed minnes on võimalik oma supp kätte saada ka purgist, aga parima supi nimel tasub veidi pingutada ja see ise kodus valmis keeta. Pane hommikul herned likku ja õhtul saab supp kiiresti valmis!
* Ragne Värgi hernesupp suitsukanaga
1 kl kuivatatud herneid
16 dl vett
1,5 dl kruupe
400 g Rannamõisa suitsutatud broilerikoiba
2 tl soola
Pane herned veega vähemalt 6 tunniks likku. Seejärel pane herned koos sama vee, kruupide ja soolaga keema. Keeda keskmisel kuumusel seni kuni herned hakkavad pehmenema, seejärel lisa tükeldatud suitsukana ning keeda kõik koos pehmeks. Vajadusel lisa soola.