16.04.2014, 17:05
RETSEPT selle hooaja esimeseks grillpeoks: grillitud broileritiivad karulaugukreemiga
FOTO:
Nädalavahetusel tuleb selle aasta kõige ilusam ilm! Aeg on grillitarbed välja otsida ning esimene lõuna- või õhtusöök murul ära korraldada. Ants Uustalu retsept sobib selleks suurepäraselt!
Grillitud broileritiivad karulaugukreemiga
Marinaad
1 pakk Rannamõisa jahutatud broileritiibu
1 spl suitsupaprikapulbrit
1 spl mett
1 sidruni mahl
veidi tšillit
õli
soola
Karulaugukreem
Suur peotäis karulauku
oliiviõli
sidrunit
1 munakollane
1 tl sinepit
veidi soola
Marinaadi jaoks sega omavahel kõik komponendid. Pane enne grillimist broileritiivad marinaadi 2 tundiks. Grilli 250 kraadi juures, kuni broileritiibade nahk muutub krõmpsuks.
Karulaugukreemi valmistamiseks pane pestud ja tükeldatud karulauk mikserkannu ja vala vähehaaval juurde õli. Mikserda, kuni karulauk püreestub. Klopi munakollane koos sinepi ja sidrunimahlaga. Lisa karulaugupüree ja sega pidevalt vispliga, kuni püree pakseneb. Maitsesta.