* Peitusemäng tite moodi. Seda saab mängida kahel moel. Esimene on filmidestki tuntud “kus on beebi” ütlemine ja oma näo käte taha peitmine. Siis võtad käed kiiresti näo eest ära ja hüüad: “siin on beebi!”. Mari hakkab iga kord laginal naerma, kui ma käed näo eest ära tõmban.

Teise versiooni sellest leiutas Mari ise. Vedeles tema ükspäev oma voodis, vaatas karusselli ja äkki pööras ennast külili, peites näo voodipehmendusse. Siis pööras uuesti näo tagasi minu poole ja lõkerdas. Nõnda tegi ta oma 10 korda järjest. Pööras ära, ootas natukene ja pööras jälle naeru kõkutades minu poole tagasi. Tema esimene oma aretatud mäng!

* Vannimängud on alati suur hitt. Näiteks Mariga koos vannis olles teda vees sisse välja hüpitades on hea tuju garanteeritud. Alles hiljaaegu hakkas ta minu palve peale: “tee sulla-sulla” ka jalgadega vees rapsima. Ei tea tegelikult, et kas see on kokkusattumus, või saabki ta päriselt aru?

* Istuli tõusmise mäng on imelihtne. Kui Mari maas sellili on, sirutan ma talle oma käed ette ja ütlen, et ta mulle kätud annaks. Umbes viimased paar päeva ongi ta oma käekesed ette sirutanud, haarab neist kinni ja sikutab ennast istuli, ise naerdes, nagu tegemist oleks suurima naljaga maailmas.

* “Kuku!” on selline lihtne mäng, kui ma Mari mängumatile panen ja ise pean mööda korterit ringi asjatama. Siis teen ma, iga kord kui ma elutoa ukseavast möödun, Marile ukse vahelt piiludes “KUKKUUU!” Nalja kui palju.

* Üks Mari suur lemmikmäng on peegibeebi vaatamine. Iga kord, kui ta peegli ette paneme, kukub ta naeru mugistama ja tahab peeglibeebi põski katsuda. Miskipärast on need alati külmad ja siledad, aga ega see teda vähem naljakaks olevuseks ei tee.

* Tita kätega enda näole ja juustele pai tegemine on hitt. Mari hakkab alati hella häälega lalisema ja naerab lõbusalt. Mängu saab mängida nii kaua, kuni lapsel tekib vastupandamatu soov ema juuksed peast ära kitkuda, või üritada oma pisikeste küünistega mu põski näpistada.

* Lapse jalgadega rattasõitu imiteerimine on lõbus, kuid Marile jalaringide tegemine paneb ta hüsteeriliselt naerma. Ei teagi, mis selle juures nii lõbus on.

Eks neid mänge ole tegelikult veel, aga need on need, mida meie siin pool igapävaselt mängime. Milliseid lõbustusi teie samavanad lapsed harrastavad?

Minu igapäevaheietusi saate lugeda aadressilt www.mallukas.com, kus halan, rõõmustan ja jutustan tunduvalt rohkem. Eks ikka nii on, kuidas elu käib.