10 nippi, et liha jääks küpsetamisel ja grillimisel pehmeks
1. Meresool
Raputa lihatükkidele tunnike enne küpsetamist peale meresoola. Sool murrab laiali lihas oleva proteiini ning seega muutub tekstuur pehmemaks.
2. Tee
Must tee sisaldab endas parkaineid, mis on loomulikud pehmendajad. Kasuta kanget musta teed lihamarinaadi tegemisel.
3. Vein, tsitrusmahl või äädikas
Need happelised vedelikud pehmendavad kiudusid ning annavad maitset. Tsitrusmahla saamiseks haara sidrun, laim või ananass. Äädikana võid kasutada õuna- või palsamiäädikat. Punane vein on hea valik parkainete sisalduse tõttu.
4. Tomatipõhised kastmed
Ka tomatid on happelised! See on üks peamine põhjus, miks neid paljudes grillkastmetes kasutatakse.
5. Õlu
Õlu annab hea maitse ning jällegi aitab oma koostisega lihatekstuuri pehmendada. Marineeri liha õlles vähemalt tund aega enne küpsetamist.
6. Coca-Cola
Marineeri liha Coca-Colaga (kindlasti mitte suhkruvaba versiooniga!) vähemalt 30 minutit ja maksimaalselt üks ööpäev.
7. Ingver
Ingver annab vürtsikust ja sisaldab looduslikku lihapehmendavat ensüümi.
8. Jogurt ja keefir
Need kaks piimatoodet sisaldavad kaltsiumit, mis aktiveerib lihas leiduvad ja seal proteiini laialilõhkuvad ensüümid.
9. Kohv
Kasutamiseks tee üks potitäis kanget kohvi, jahuta ning siis hoia seal liha kuni üks ööpäev. Pärast seda võid grillida!
10. Viigimarjad, kiivid, papaia
Lase üks neist puuviljadest blenderis puruks ning tõmba pintsliga segu üle lihatüki laiali. Lase paar tundi mõjuda, tulemuseks saad mõnusalt pehmed tükid.
Allikas: Yahoo Lifestyle